Hlavní obsah

Krásné a přirozené vlny? Nepročesávejte, vsaďte na kvalitní přípravky a difuzér

Foto: Chiociolla, Shutterstock.com

Foto: Chiociolla, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás krepaté vlasy? A co když se v nich skrývají vlny, které touží být objeveny? Pokud dodržíte následující postup, možná se budete divit, co vaše vlasy dokážou.

Článek

Vyfoukat vlasy do hladka přes kulatý kartáč nebo do objemu a vln pomocí difuzéru? Záleží na vaší náladě, ale dnes se zaměříme na to, jak ve vlasech podpořit přirozené vlnky. Je to totiž vcelku jednoduché, ale někdy vám to může několik skutečností kazit. Čeho se vyvarovat, abyste si mohly užívat objemných a vlnitých vlasů?

(Ne)pročesávat!

Cesta za vlnami začíná ve sprše. Pokud chcete podpořit vlnitost, je potřeba vlasy pročesat, když působí kondicionér. K tomu využijte hřeben s měkkými štětinami, které se přizpůsobí vlasu a nebudou ho trhat (vlhký je velmi náchylný na poškození). Po opláchnutí a vysušení ručníkem už do vlasů nesahejte hřebenem, ale pouze je promačkejte směrem k hlavě. Už můžete vidět, že se vlnky pomalu, ale jistě rýsují.

Difuzér + krém

Pak si vezměte k ruce fén a prosušte vlasy u kořínků (jak správně fénovat vlasy). Vlasy u hlavy nadzvedávejte, abyste získaly objem a pořádně prosušily pokožku hlavy kvůli případné tvorbě lupů a svědění. Pak přichází hlavní hvězda - stylingový krém pro tvarování vln.

Naneste do dlaní množství o velikosti lískového oříšku (nebo trochu víc, pokud máte husté a dlouhé vlasy), a vmačkávejte ho do délek vlasů. Na fén nasaďte difuzér a tím kružte pomalu okolo hlavy. Vlnám pomáhejte i rukama a promačkávejte je opět směrem k hlavě. Na závěr vlasy můžete do vlasů vnést trochou krému, abyste uhladily konečky, a zafixovat je lehce tužícím lakem.

  • Mimochodem, jde to i bez difuzéru a stylingových krémů. Můžete zkusit i obyčejné tužidlo pro objem. Podpořte jej ještě sprejem s mořskou solí a vlasy promačkávejte směrem k hlavě. Zde je návod:

Jak na vlny i bez kulmy

Ostříhat, nebo dejte masku

Postup zní celkem jednoduše, ale někdy nemusí vyjít, a tady jsou důvody. Máte střih, který je už přerostlý a místo toho, aby podpořil vlnění, ho spíš znesnadňuje. Vlnobití může podpořit lehčí sestříhání, kdy vlasy dostanou nový tvar a budou držet skoro samy.

Vlasy se nemusí vlnit také proto, že jsou suché a poničené. V tom případě se nabízí řešení - vlasy o pár centimetrů zkrátit. Nebo méně razantní varianta – dopřát jim pořádnou hydratační kůru. Základem je maska, kterou zakončíte kondicionérem - díky tomu zůstane veškerá výživa a hydratace uvnitř vlasu.

Pozor, vlasy se nemusí tolik vlnit ani v případě, že použijete hodně vyživující a uhlazující vlasovou péči, která vlasy zatíží a nemusí jít pak do objemu. Je to zkrátka docela alchymie, ale až najdete šampon + kondicionér, který je pro váš typ vlasů ten pravý, uvidíte, že dosáhnout krásných vln bude čím dál snadnější. Také můžete zkusit použít detoxikační šampon, který z vlasů odstraní nánosy nečistot a stylingových přípravků - lépe pak vstřebají pečující přípravky.

  • Jak oživit vlny po probuzení? Jemně je pročešte prsty, hřebenem projeďte spíš jen konečky, aby nepůsobily krepatě, navlhčete a vetřete do konců trochu stylingového krému. Voilà!

Aby vlny držely

Načítám