Hlavní obsah

Nejlepší účesy všech dob: Omlazující mikádo Marie Rottrové, vlny jako Julia Roberts i na Rachel

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ach, ty vlasy! Trendy přicházejí a odcházejí, ale některé účesy přetrvávají a jsou sázka na jistotu. Inspirujte se střední délkou Victorie Beckham nebo ostře střiženým mikádem Anny Wintour. Anebo vás dostane anti-age střih Marie Rottrové?

Článek

Kdyby se hlasovalo o nejoblíbenější střihy vlasů, následující celebrity a jejich účesy by atakovaly vysoké příčky. A jak tok času potvrdil, pravděpodobně nikdy nevyjdou z módy. Třeba sestříhané prameny à la Rachel patří mezi současné top trendy! Které další celebrity mají svůj účes jako módní podpis?

1. Anna Wintour a mikádo s ofinou

Mikádo se hodí jen k mladým? Rozhodně ne. Anna Wintour je svému střihu věrná už několik dekád a jejímu účesu se tak dá přezdívat „nejslavnější mikádo“. A nehodlá ho měnit – podle svých slov je na to příliš líná. Jednou ji změna zlákala, ale byla pak prý nešťastná a několik měsíců nosila klobouk. Takový účes vyžaduje každé ráno „trochu“ péče. Ve všední den v osm hodin přichází k módní ikoně až do domu kadeřník Andreas Anastasis a fouká, zastřihne, styluje… Dokážete si představit nosit vlasy stejně snad celý život? A že by se vám o ně staral každé ráno kadeřník? To je sen!

Foto: Profimedia.cz

Mikádo a sluneční brýle, to jsou poznávací znamení Anny Wintour. Najít fotku, kde by brýle neměla, je skoro nemožné! Na tomto snímku tak můžete výjimečně vidět celý obličej slavné šéfredaktorkyFoto: Profimedia.cz

2. Sestříhaná Jennifer Aniston

Od jedné délky se pustíme do sestříhaných vlasů. Účes na Rachel podle Jennifer Aniston patří mezi nejslavnější a asi nejvíc žádané úpravy u kadeřníků v 90. letech. A právě teď musejí pamětníci zažívat déjà vu! Vzdušný střih s různými vrstvami, ovšem v moderním pojetí, které koketuje s shag stylem, je zase v módě. Navíc letos zažívají renesanci i velké natáčky na suchý zip, díky kterým dodáte celému účesu žádaný objem.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston jako Rachel Green v seriálu PřáteléFoto: Profimedia.cz

3. Marie Rottrová a prostříhané mikádo

Opak Anny Wintour nosí Marie Rottrová. Vlasy nejsou střižené rovně, ale jemně prostříhané, aby tvořily měkkou linii okolo obličeje. Zpěvačka je nosí vyfoukané směrem dovnitř a tvář lemuje delší ofina. Je to perfektní „anti-age střih“ a legendární umělkyně je mu věrná už roky. S jinak upravenými vlasy si ji fanoušci snad ani neumějí představit!

Foto: Profimedia.cz

Marie Rottrová v listopadu 2021 na první klapce seriálu ZooFoto: Profimedia.cz

4. Jamie Lee Curtis a pixie cut

Když se řeknou krátké vlasy, leckomu se vybaví Judi Dench nebo také Jamie Lee Curtis. Pixie cut, který letěl v letech 2010–15 a nosívala ho třeba Hanka Mašlíková, tedy vepředu s delší výraznou patkou, se zatím nevrátil. Ale co my víme, třeba bude za pět let zase v módě. Nicméně sestřihem ve stylu americké herečky se nezkazí nic v žádné době. Ovšem pozor – na krátké vlasy musíte být typ a ne každý je zvládne nosit stylově.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Lee Curtis na premiéře filmu Na nože: Glass OnionFoto: Profimedia.cz

5. Julia Roberts a dlouhé lokny

Dlouhé vlasy po padesátce jako tabu? Tohle pravidlo je už dávno přežitek. Smysl by dávalo jen v případě, že se v období menopauzy zhorší kvalita vlasů. Julia Roberts se ovšem pyšní krásnou hřívou a poslední dobou ji nosí opět v narezlých tónech. Jemné vlnky jsou vždy sázka na jistotu a zvládnete je ráno vykouzlit do deseti minut. Sáhněte po kulmě s větším průměrem a natáčejte vlasy po velkých pramenech.

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts letos na premiéře romantické komedie Vstupenka do ráje, kde hraje hlavní roli s Georgem ClooneymFoto: Profimedia.cz

6. Victoria Beckham a lob

Co se vlasů i šatníku týče, Posh Spice vyzkoušela množství střihů i stylů, než si pro sebe našla to pravé. Jejím „signature“ účesem se stalo delší mikádo ve střední délce neboli lob. Takhle dlouhé vlasy vypadají dobře jak vyfoukané dohladka, tak i s jemnými vlnkami. Hnědou barvu navíc zajímavě oživují pramínky v koncích prosvětlené pomocí techniky balayage.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham nosí vlasy po ramena nebo těsně pod něFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám