Hlavní obsah
3,1
(417)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tři ingredience, dvacet minut a na stole přistanou ty nejlepší domácí sýrové tyčinky. Křupavé a s výraznou chutí sýru s plísní.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
K dokončení
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička hrubé soli
Článek

Postup

01.

U tohoto receptu je lepší, když jsou suroviny studené. Nivu a máslo nakrájejte na kostičky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Ve velké míse smíchejte s moukou a rychle vypracujte soudržné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu odležet alespoň dvě hodiny.

02.

Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na placku silnou 1 cm a rádýlkem nakrájejte na dlouhé tyčinky. Přeneste je na plech potažený papírem na pečení.

03.

Tyčinky potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a hrubou solí. Dejte do rozpálené trouby a pečte asi 12-14 minut. Nechte vychladnout na plechu a servírujte k pivu a vínu.

Náš typ: Experimentujte s posypem, zkuste třeba sezamová nebo lněná semínka. Když opravdu pospícháte, přeneste na plech celé rozválené těsto, potřete ho vajíčkem, posypte a rozkrájejte až nakonec, přímo na plechu. Prsty potom oddělte jednotlivé tyčinky a upečte.

Zkusíte je? Nebo znáte recept na lepší tyčinky?

Související témata:

Načítám