Hlavní obsah

Dokonalé ořechové cukroví: Pracny, išelské, medovníkové, či Masarykovo

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Jestli jste si na víkend plánovali zasloužený odpočinek, následující text možná ani nečtěte. Mohlo by se totiž stát, že ho budete raději chtít celý strávit vánočním pečením!

Článek

Čím (kromě kapky rumu) nejlépe ochutit vánoční cukroví? Vsaďte na to nejlepší z přírody – lahodné ořechy! Ať už se rozhodnete pro pečenou klasiku v podobě išelských dortíčků, Masarykova cukroví a pracen, nebo dáte přednost rychlému nepečenému cukroví, jako jsou kokosové a medové kuličky, s oříšky nikdy nešlápnete vedle.

Išelské cukroví

Foto: Eva Malúšová

Cukroví, které ze stolu mizí jako první? Jednoznačně išelskéFoto: Eva Malúšová

Totální klasika, kterou ale každý peče jinak. Zkuste náš recept na išelské dortíčky vonící po citronové kůře, mandlích a rumu.

Kokosové kuličky

Foto: Eva Malúšová

Kokosové kuličky jsou jen ze tří surovin a zvládnou je i dětiFoto: Eva Malúšová

Verze skvělého cukroví pro ty, kteří nestíhají nebo je pečení nebaví? Řešením jsou snadné kokosové kuličky.

Masarykovo cukroví

Foto: Eva Malúšová

Masarykovo oblíbené vánoční cukroví má na řezu krásnou kresbu z lískáčůFoto: Eva Malúšová

Masarykovo vánoční cukroví vypadá nenápadně, ale poctivé máslové těsto se přímo rozplývá na jazyku a křupavé lískové oříšky mu dodávají elegantní příchuť.

Medovníkové kuličky „marlenka“

Foto: Eva Malúšová

Vláčné karamelovo-perníkové kuličky obalte v mletých vlašských ořešíchFoto: Eva Malúšová

Tyto medové kuličky chutí připomínající oblíbený dezert jsou snad nejjednodušším cukrovím, které známe.

Pracny čili medvědí tlapy

Foto: Eva Malúšová

Formičky na pracny není třeba vymazávat, protože těsto obsahuje dostatek máslaFoto: Eva Malúšová

Práskněte to na sebe: už jste letos začali s pečením? Co u vás přijde na řadu jako první?

Reklama

Načítám