Článek
Postup
Krok 1: Očištěné kapustičky vhoďte do osolené vroucí vody a osm minut povařte. Ihned je pak zchlaďte ve studené vodě, aby zůstaly pěkně zelené.
Krok 2: Maso ochuťte asi lžičkou soli, paprikou a čerstvě mletým pepřem, přidejte vajíčko a vmíchejte najemno nasekanou cibulku, česnek a petržel. Každou kapustičku pak naolejovanýma rukama obalte masem a klaďte na pečicí papír pokapaný trochou oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 až 25 minut dozlatova.
Krok 3: Zatímco se kapustičky vaří, můžete se pustit do omáčky: na troše oleje nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibulku, osolte a zalijte vínem. Přiveďte k varu, vmíchejte rajčata, oregano, prolisovaný česnek, ještě trochu soli a špetku skořice a asi 15 minut (nebo prostě než jídlo dokončíte) povařte.
Krok 4: Podávejte s rýží, a jestli vám nějaká kapusta zbyla, inspirujte se naší aprílovou škodolibostí…
Tip: Nechce se vám kapustičky balit do masa? Upečte je podobně jako v receptu na pečené kapustičky jednoduše vedle karbanátků.
Jak máte kapustičky nejraději vy? Nebo je nemůžete ani cítit?