Hlavní obsah

Krůtí kari s paprikami a cuketou. Skvělé na chuť i na pohled

Foto: Marcel Rozhoň

Nenechte se přemlouvat a dejte si naše kari. Je plné barev i chutí!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sice na nás na chvilku vykouklo jaro, ale už je zase všechno jinak. Zahřejte se dobrou porcí jídla. Tohle voňavé krůtí kari plné zeleniny to dokáže dokonale!

Článek

Kari pasta je surovina, kterou je dobré mít ve spíži v zásobě. Jde o směs koření a bylinek, která je smíchaná s olejem a vinným octem. Hodí se do různých asijských receptů, můžete ji použít k masu i zelenině. V obchodech seženete červenou, zelenou i žlutou kari pastu, jejich barva i chuť se odvíjí od toho, které koření jí dominuje.

Krůtí kari se zeleninou

Pro 4 osoby budete potřebovat: 500 g krůtího masa z prsou, 2 cibule, 200 g brokolice, malou cuketu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, ½ červené papriky, 1/2 žluté papriky, 1 konzervu kokosové smetany, 1 lžíci zelené kari pasty, sůl, pepř, olej na smažení

Postup: Maso opláchněte, důkladně osušte a nakrájejte na nudličky. Brokolici rozeberte na růžičky, cibuli nakrájejte na čtvrtinky, česnek na plátky a papriky a cuketu na kousky. Na oleji krátce opečte cibuli a česnek, přidejte osolené maso a opečte ho dozlatova. Na jiné pánvi na oleji mezitím orestujte krátce zbylou zeleninu. Přidejte ji k masu, vmíchejte do směsi kari pastu, vše společně opečte, aby se kari provonělo, a pak vlejte kokosovou smetanu. Vše nechte ještě chvíli prohřát, podle chuti osolte, opepřete a podávejte s rýží.

Tip: Do směsi můžete přidat i na sucho opražené arašídy a hrst čerstvého koriandru.

Vpusťte do kuchyně neodolatelnou vůni kari koření! Zkuste rychlé kari s návodem krok za krokem nebo zeleninovou směs s květákem!

Reklama

Načítám