Hlavní obsah

Kukuřičná polévka se špetkou chilli

Hodnocení:
(5)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Hledáte další nápady, jak uvařit večeři a ušpinit při tom minimum nádobí? Zkuste dnešní recept na kukuřičnou polévku se špetkou chilli.

Ingredience pro:
4 porce
  • pepř
  • chilli
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 100 ml 30% smetany ke šlehání
  • 1 brambora
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 kukuřice
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji dozlatova na troše oleje. Zalijte ji vývarem, přidejte na kostičky pokrájenou bramboru a nechte asi 5 minut vařit.

Krok 2: Mezitím nožem okrájejte z omytých palic kukuřice šťavnatá zrna. Ta přidejte do polévky a nechte je společně další čtvrt hodinu vařit.

Krok 3: Když je hotovo, zalijte polévku smetanou a ručním mixérem ji proměňte v krém. Dochuťte solí, pepřem (lepší je ten bílý), muškátovým oříškem a špetkou chilli. Podávejte s opečenými toasty nebo křupavou tortillou.

Vyzkoušejte i jednoduchou grilovanou kukuřici se sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek