Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 175 °C. Kuře o váze asi 2 kg očistěte a ze všech stran zprudka opečte na olivovém oleji dozlatova. Pak ho položte do hlubokého pekáče prsíčky nahoru.
02.
Cibuli nakrájejte na osminky a spolu s tymiánem, česnekem a chilli papričkou vložte ke kuřeti do pekáče. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu. Pak přiklopte poklicí a dejte na 2 hodiny do trouby péct.
03.
Pekáč vyndejte z trouby a nechte asi 20 minut odpočinout. Pak maso vyjměte a rozdělte na porce – ty půjdou tak snadno od kosti, že maso vidličkami doslova natrháte. Podávejte přelité malou naběračkou vývaru.
Tip: Jako příloha se hodí čerstvá nebo pečená zelenina a pečené brambory. Ze zbylého vývaru si připravte třeba hráškové rizoto s kuřetem a mátou, nebo polévku.
Co říkáte takto netradičně připravenému kuřecímu masu?