Hlavní obsah
3,4
(24)
Foto: ArtCookStudio, Shutterstock.com

Foto: ArtCookStudio, Shutterstock.com

Možná byste to netipli, ale takový kuřecí (či klidně slepičí nebo krůtí) vývar je jednou z nejlepších detoxikačních kúr. Místo prapodivných šťáv si před hlavním chodem, ale i kdykoli jindy, když přijde hlad, dejte mističku vývaru. Výborně vás prohřeje, podpoří trávení, hubnutí i imunitu.

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1/2 ks celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks česneku
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 ks bobkového listu
  • sůl
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Stehna opláchněte, můžete okrájet tučnější části, zeleninu jen očistěte a nechte v celku. Všechny ingredience vložte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte koření a sůl. Přiveďte vodu k varu, poté snižte teplotu tak, aby vývar jen mírně probublával. Nechte vařit alespoň dvě hodiny. Průběžně odstraňujte pěnu z povrchu.

02.

Pokud chcete vývar s křupavou zeleninou, tak deset minut před vypnutím vyjměte z hrnce dlouho vařenou zeleninu a vložte tam místo ní pokrájenou čerstvou. Po dovaření oberte z kostí maso, a pokud chcete, vložte ho zpět do polévky (nebo ho použijte třeba do rizota).

Zkusíte tuto lehkou verzi kuřecího vývaru?

Reklama

Načítám