Hlavní obsah

Babiččin kuřecí vývar

Hodnocení:
(11)
Foto: ArtCookStudio, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Možná byste to netipli, ale takový kuřecí (či klidně slepičí nebo krůtí) vývar je jednou z nejlepších detoxikačních kúr. Místo prapodivných šťáv si před hlavním chodem, ale i kdykoli jindy, když přijde hlad, dejte mističku vývaru. Výborně vás prohřeje, podpoří trávení, hubnutí i imunitu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 1 cibule
  • česnek
  • 2 kuřecí stehna
  • kurkuma
  • kajenský pepř
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • petrželka
Článek

Postup

Krok 1: Stehna opláchněte, můžete okrájet tučnější části, zeleninu jen očistěte a nechte v celku. Všechny ingredience vložte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte koření a sůl. Přiveďte vodu k varu, poté snižte teplotu tak, aby vývar jen mírně probublával. Nechte vařit alespoň dvě hodiny. Průběžně odstraňujte pěnu z povrchu.

Krok 2: Pokud chcete vývar s křupavou zeleninou, tak deset minut před vypnutím vyjměte z hrnce dlouho vařenou zeleninu a vložte tam místo ní pokrájenou čerstvou. Po dovaření oberte z kostí maso, a pokud chcete, vložte ho zpět do polévky (nebo ho použijte třeba do rizota).

Zkusíte tuto lehkou verzi kuřecího vývaru?

ynezorPumanzeSaNyknalC