Hlavní obsah
Foto: ArtCookStudio, Shutterstock.com

Foto: ArtCookStudio, Shutterstock.com

Možná byste to netipli, ale takový kuřecí (či klidně slepičí nebo krůtí) vývar je jednou z nejlepších detoxikačních kúr. Místo prapodivných šťáv si před hlavním chodem, ale i kdykoli jindy, když přijde hlad, dejte mističku vývaru. Výborně vás prohřeje, podpoří trávení, hubnutí i imunitu.

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1/2 ks celeru
    9
  • 1 ks cibule
  • 1 ks česneku
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 ks bobkového listu
  • sůl
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Stehna opláchněte, můžete okrájet tučnější části, zeleninu jen očistěte a nechte v celku. Všechny ingredience vložte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte koření a sůl. Přiveďte vodu k varu, poté snižte teplotu tak, aby vývar jen mírně probublával. Nechte vařit alespoň dvě hodiny. Průběžně odstraňujte pěnu z povrchu.

02.

Pokud chcete vývar s křupavou zeleninou, tak deset minut před vypnutím vyjměte z hrnce dlouho vařenou zeleninu a vložte tam místo ní pokrájenou čerstvou. Po dovaření oberte z kostí maso, a pokud chcete, vložte ho zpět do polévky (nebo ho použijte třeba do rizota).

Zkusíte tuto lehkou verzi kuřecího vývaru?

Načítám