Hlavní obsah
3,2
(41)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Při jídle si zamažete všechny prsty a nekulturně ceníte zuby, stejně ale lze považovat kuřecí křídla za nesmírně společenský pokrm. Nedají se jíst rychle a podávání misek, mističek a ubrousků udržuje konverzaci v chodu.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Marináda
  • 200 ml tmavého piva
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 špetka soli
Dále budete potřebovat
  • 15 ks kuřecích křídel
Majonézový dip
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Oloupejte česnek a kousek zázvoru a nastrouhejte je do velké nekovové misky, v níž budete marinovat křídla. Přidejte všechny další suroviny na marinádu a prošlehejte metličkou.

02.

Kuřecí křídla omyjte a osušte a v kloubech je rozdělte na tři části. Špičky křídel odložte na vývar, do receptu je nebudete potřebovat – rychle se spálí. Připravená křídla vložte do marinády, pořádně je v ní obalte a nechte v chladu odpočívat do druhého dne.

03.

Nazítří vyndejte křídla z lednice a nechte je stát, aby získala pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Hlubší pekáč vyložte papírem na pečení a okapaná křídla na něj rozložte. Pečte 40 až 50 minut a často přelévejte zbytkem marinády. Po této době budou zlatohnědá s křupavou kůrkou.

04.

Promíchejte suroviny na dip a podávejte ke křídýlkům. Přidejte bílé pečivo, citron a salát ze sezonní zeleniny, výborně se hodí třeba coleslaw.

Máte rádi pikantní křidýlka, nebo je na nich podle vás málo masa?

Reklama

Související témata:

Načítám