Hlavní obsah

Řízky s bazalkovou omáčkou

Hodnocení:
(0)
Foto: Ondřej Hošt

Přejeme vám dobrou chuť!

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
16 minut
Náročnost
nízká

Bazalková vůně je dokonalá! Proč si tedy s bazalkou neudělat třeba báječné kuřecí řízky? Křupavému masu přelitému voňavou omáčkou odolá jen málokdo!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 4 lžíce olivového oleje
Omáčka
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • šťáva z jednoho a půl citronu
Na smažení
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: kuřecí řízky omyjte, osušte a přes potravinářskou fólii lehce naklepejte, aby se maso nerozpadlo. Z obou stran je osolte a opepřete a obalte v hladké mouce. Takto připravené řízky pak z obou stran osmažte na směsi olivového oleje a másla, trvá to asi 4 minuty.

Krok 2: Lístky bazalky omyjte, osušte a dejte do mixéru. Přidejte olivový olej, nastrouhaný parmezán a podle chuti citronovou šťávu a cukr. Vše rozmixujte dohladka a podle potřeby ještě dochuťte citronem, cukrem nebo čerstvě namletým pepřem.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 3: Hotové řízky podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a přelité bazalkovou omáčkou. Bude vám určitě chutnat!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama