Hlavní obsah
3,6
(11)
Foto: Ondřej Hošt

Přejeme vám dobrou chuť!Foto: Ondřej Hošt

Aktualizováno

Bazalková vůně je dokonalá! Proč si tedy s bazalkou neudělat třeba báječné kuřecí řízky? Křupavému masu přelitému voňavou omáčkou odolá jen málokdo!

15 min.
Příprava
16 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
Omáčka
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 g parmazánu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy
Na smažení
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

kuřecí řízky omyjte, osušte a přes potravinářskou fólii lehce naklepejte, aby se maso nerozpadlo. Z obou stran je osolte a opepřete a obalte v hladké mouce. Takto připravené řízky pak z obou stran osmažte na směsi olivového oleje a másla, trvá to asi 4 minuty.

02.

Lístky bazalky omyjte, osušte a dejte do mixéru. Přidejte olivový olej, nastrouhaný parmezán a podle chuti citronovou šťávu a cukr. Vše rozmixujte dohladka a podle potřeby ještě dochuťte citronem, cukrem nebo čerstvě namletým pepřem.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

Hotové řízky podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a přelité bazalkovou omáčkou. Bude vám určitě chutnat!

Reklama

Související témata:

Načítám