Hlavní obsah

Rukolové pesto

Hodnocení:
(61)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Pesto je geniální vynález! Koncentruje oblíbené chuti, dodá dokonalost i obyčejným nudlím, a navíc je hotové za dvě minuty. A není nutné vyrábět ho pouze z bazalky – vyzkoušejte pesto z rukoly a slunečnicových semínek.

Ingredience pro:
4 skleničky
Na čtyři skleničky o objemu jeden decilitr
  • 100 g rukoly
  • 50 g parmezánu
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce hrubozrnné mořské soli
  • 1.5 dl olivového oleje
    Článek

    Postup

    Krok 1: Všechny suroviny vložte do mixéru, zalijte je asi polovinou oleje a rozmixujte na kaši. Podle potřeby doplňte zbylým olejem – výsledná hustota by měla odpovídat pastě.

    Krok 2: Pestem naplňte dobře umyté skleničky a uložte do chladu. V lednici vydrží asi měsíc. 

    Tip: Rukolové pesto skvěle ochutí uvařené těstoviny (už stačí přidat jen na poloviny nakrájená cherry rajčátka), hodí se jako dochucovadlo italských jídel a je výborné třeba ke kousku pečiva a sýru. Sklenička čerstvého domácího pesta je i krásný jedlý dárek. Jestli vás jednoduché domácí vaření láká, vyzkoušejte i recept na rukolové pesto s petrželkou a mandlemi.

    ynezorPumanzeSaNyknalC

    Reklama

    Sdílejte článek

    Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

    Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

    Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.