Hlavní obsah

Kuřecí kuličky v rajčatové omáčce s olivami

Hodnocení:
(33)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Ať už zvolíte verzi masových kuliček nebo o něco placatějších minikarbanátků, budete je milovat! Drůbeží maso se skvěle doplňuje s parmazánem, a když je navíc lehce zapečete v rajčatové omáčce, budou všichni stolovníci nadšení.

Ingredience pro:
4 porce
Na kuličky
  • 600 g mletého kuřecího masa
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • olej na smažení
Na omáčku
  • 1/2 cibule
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • oregano
  • bazalka
  • sůl a pepř
  • 70 g oliv
Článek

Postup

Krok 1: K mletému masu přidejte všechny ingredience a promíchejte. Z hotové směsi tvořte masové kuličky, podle velikosti jich bude asi 16.

Krok 2: V žáruvzdorné pánvi rozehřejte trochu oleje a kuličky na něm ze všech stran osmahněte dozlatova. 

Krok 3: Troubu zapněte na 200 °C. Kuličky z pánve vyjměte a ve výpeku osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, nechte rozvonět a podlijte plechovkou krájených rajčat. Přimíchejte protlak, koření, pokrájenou směs zelených i černých oliv a podle potřeby podlijte trochou vody. Asi 3 minuty provařte.

Krok 4: Kuličky vraťte do omáčky, promíchejte, aby byly omáčkou obalené, a dejte asi na 10 minut zapéct do trouby – omáčka na maso hezky přilne a sladkost rajčat a protlaku se zvýrazní.

Tip: Kuličky jsou skvělé k těstovinám, bramborám nebo bramborovým hranolkům, ale i jen tak s pečivem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama