Hlavní obsah
2,0
(3)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Kuřecí paličky představují rychlý, chutný a výživný oběd. A co teprve, když je připravíte na kysaném zelí! Jak přesně na to?

10 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg kuřecích paliček
  • 1 sklenice červeného zelí
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,2 l tmavého piva
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Cibuli krátce orestujte na oleji nebo na sádle. Kuřecí paličky opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Dejte je do mísy, přidejte trochu oleje, lžičku kmínu, prolisované stroužky česneku, sůl a pomocí rukou důkladně promíchejte.

02.

Pekáč nebo zapékací mísu vytřete olejem a na dno rozložte okapané zelí smíchané s orestovanou cibulí. Navrch rozložte maso a vše dejte péct do předehřáté trouby. Pečte asi hodinku, nebo dokud maso nemá zlatavou kůrku. V průběhu pečení pokrm podlévejte pivem.

Ze zbytku červeného zelí lze udělat báječnou pomazánku.

Reklama

Související témata:

Načítám