Hlavní obsah

Kuřecí paličky se zelím

Hodnocení:
(1)
Foto: David Háva
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina 5 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí paličky představují rychlý, chutný a výživný oběd. A co teprve, když je připravíte na kysaném zelí! Jak přesně na to?

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg kuřecích paliček
  • 1 sklenice červeného zelí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • tmavé pivo
  • sůl
  • kmín
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli krátce orestujte na oleji nebo na sádle. Kuřecí paličky opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Dejte je do mísy, přidejte trochu oleje, lžičku kmínu, prolisované stroužky česneku, sůl a pomocí rukou důkladně promíchejte.

Krok 2: Pekáč nebo zapékací mísu vytřete olejem a na dno rozložte okapané zelí smíchané s orestovanou cibulí. Navrch rozložte maso a vše dejte péct do předehřáté trouby. Pečte asi hodinku, nebo dokud maso nemá zlatavou kůrku. V průběhu pečení pokrm podlévejte pivem.

Ze zbytku červeného zelí lze udělat báječnou pomazánku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama