Hlavní obsah

Kuřecí prsa sous vide s lehkou paprikovou pěnou

Hodnocení:
(19)
Foto: Ventura Catering
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte kuřecí prsa připravená metodou sous vide a s tradiční přílohou v moderní podobě ze sítě restaurací Ventura Group.

Ingredience pro:
4 porce
Na kuřecí prsa
  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl
  • 2 g tymiánu
  • 3 g mleté sladké papriky
  • 4 lžíce oleje
Na omáčku
  • 100 g cibule
  • 5 lžic oleje
  • 200 g čerstvých červených paprik
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • 1 červená paprika
  • sůl
Na bylinkové těstoviny
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • voda
  • 10 g nasekané petrželky
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív připravte maso. Kuřecí prsa osolte, zprudka opečte na troše oleje a společně s tymiánem a mletou paprikou vložte do potravinářské fólie vhodné na pečení. Přesuňte do trouby a pečte při 68 °C asi 40 minut. Poté maso vyndejte a podávejte.

Krok 2: Mezitím připravte paprikovou pěnu (espumu). Nakrájejte cibuli a opečte ji na 4 lžících oleje. Přidejte červené nakrájené papriky. Opečte, zalijte kuřecím vývarem a vařte doměkka. 

Krok 3: Přidejte smetanu, dochuťte solí, omáčku rozmixujte a přilijte rozpuštěné máslo. Proceďte a před podáváním ji dejte do láhve na šlehačku neboli espumy a pomocí bombičky našlehejte. Červenou papriku nakrájejte na drobné kostičky, opečte na zbývajícím oleji a použijte na ozdobu při podávání.

Krok 4: Na domácí bylinkové těstoviny smíchejte hladkou mouku, trochu soli, vejce, olej a přidejte tolik vody, abyste vytvořili hladké těsto jako na kapání. Nakonec přidejte nasekanou petržel. Těsto přes cedník kapejte do vroucí vody a vařte cca pět minut. 

Krok 5: Těstoviny nechte okapat v cedníku a podávejte s kuřecím prsem a omáčkou nastříkanou na pokrm ze šlehačkové láhve. Ozdobte kostičkami opečené papriky.

Tip: Víte, co je to „espuma“? Speciální pěna, která se vyrábí v šlehačkové láhvi. Někdy se tak říká i samotné láhvi, v níž se pěna vyrábí.

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít festival Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31. 8. až 1. 9., v pražském Trojském zámku. Další recepty, které na festivalu můžete ochutnat, najdete zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC