Hlavní obsah

Hovězí pull se zelným salátem a focacciou s bylinkami

Hodnocení:
(4)
Foto: Mama Shelter
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
4 hodiny
Náročnost
střední

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba hovězí pull se zelným salátem a focacciou s bylinkami podle receptu restaurace Mama Shelter.

Ingredience pro:
10 porcí
Na hovězí pull
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1.8 kg hovězího ramínka
  • 350 ml BBQ omáčky
  • 130 ml jablečného octa
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 60 g hnědého cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
Na zelný salát
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • med
  • sůl a pepř
Na těsto na focacciu
  • 500 g hladké mouky
  • 15 g droždí
  • 15 g cukru
  • 150 ml vlažného mléka
  • 150 ml vlažné vody
  • 70 ml panenského olivového oleje
  • 10 g soli
Na dokončení focaccii
  • panenský olivový olej
  • hrubá mořská sůl
  • bylinky podle chuti
Článek

Postup:

Krok 1: Nalejte olej do kastrolu, vložte tam maso a přidejte všechny suroviny: BBQ omáčku, jablečný ocet, vývar, hnědý cukr, hořčici, worcester, kajenský pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, tymián a trochu soli. 

Krok 2: Kastrol zakryjte poklicí nebo alobalem a duste asi 4 hodiny v troubě cca při 140°C. Maso musí být velmi měkké. 

Krok 3: Hotové maso vyndejte z hrnce na prkénko, roztrhejte vidličkou a následně promíchejte s výpekem.

Krok 4: Zeleninu na zelný salát očistěte, nakrájejte na jemné nudličky a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Dochuťte dle libosti medem, solí a pepřem.

Krok 5: Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady a vymíchejte v hladkou hmotu. Těsto pak dej kynout asi 40-60 minut,nebo podle potřeby. 

Krok 6: Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a vykynuté těsto do něj rozprostřete, posypte hrubou solí, bylinami a pečte při 180°C 10-20 minut podle výšky těsta dozlatova.

Krok 7: Na upečený chléb navrstvěte zelný salát, hovězí Pull s výpekem a malý salátek z křupavých zelených listů. Dobrou chuť!

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Další super recepty, které můžete nejen ochutnat na festivalu, ale také si je doma připravit, najdete zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC