Hlavní obsah

Hovězí pull se zelným salátem a focacciou s bylinkami

Hodnocení:
(5)
Foto: Mama Shelter
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
4 hodiny
Náročnost
střední

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba hovězí pull se zelným salátem a focacciou s bylinkami podle receptu restaurace Mama Shelter.

Ingredience pro:
10 porcí
Na hovězí pull
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1.8 kg hovězího ramínka
  • 350 ml BBQ omáčky
  • 130 ml jablečného octa
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 60 g hnědého cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
Na zelný salát
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • med
  • sůl a pepř
Na těsto na focacciu
  • 500 g hladké mouky
  • 15 g droždí
  • 15 g cukru
  • 150 ml vlažného mléka
  • 150 ml vlažné vody
  • 70 ml panenského olivového oleje
  • 10 g soli
Na dokončení focaccii
  • panenský olivový olej
  • hrubá mořská sůl
  • bylinky podle chuti
Článek

Postup:

Krok 1: Nalejte olej do kastrolu, vložte tam maso a přidejte všechny suroviny: BBQ omáčku, jablečný ocet, vývar, hnědý cukr, hořčici, worcester, kajenský pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, tymián a trochu soli. 

Krok 2: Kastrol zakryjte poklicí nebo alobalem a duste asi 4 hodiny v troubě cca při 140°C. Maso musí být velmi měkké. 

Krok 3: Hotové maso vyndejte z hrnce na prkénko, roztrhejte vidličkou a následně promíchejte s výpekem.

Krok 4: Zeleninu na zelný salát očistěte, nakrájejte na jemné nudličky a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Dochuťte dle libosti medem, solí a pepřem.

Krok 5: Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady a vymíchejte v hladkou hmotu. Těsto pak dej kynout asi 40-60 minut,nebo podle potřeby. 

Krok 6: Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a vykynuté těsto do něj rozprostřete, posypte hrubou solí, bylinami a pečte při 180°C 10-20 minut podle výšky těsta dozlatova.

Krok 7: Na upečený chléb navrstvěte zelný salát, hovězí Pull s výpekem a malý salátek z křupavých zelených listů. Dobrou chuť!

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Další super recepty, které můžete nejen ochutnat na festivalu, ale také si je doma připravit, najdete zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.