Hlavní obsah

Telecí karbanátek s gorgonzolou balený v pancettě

Hodnocení:
(23)
Foto: Chateau St. Havel
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte telecí karbanátek s gorgonzolou podle receptu restaurace Chateau St. Havel.

Ingredience pro:
4 porce
Na karbanátky
  • 700 g mletého telecího masa
  • 100 g sýru gorgonzola
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • panenský olivový olej
  • 8 plátků pancetty
Na jablka s křenem
  • 4 jablka
  • 20 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 60 g smetanového křenu
  • sůl
Na brambory
  • 400 g brambor grenaille
  • 1/2 svazku pažitky
  • 30 g másla
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Telecí maso vložte do mísy, přidejte gorgonzolu, vejce, sůl, pepř a lžíci olivového oleje a vše důkladně promíchejte. Masovou hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte čtyři karbanátky. Poté po obvodu naviňte plátky pancetty.

Krok 2: Karbanátky zprudka opečte na pánvi z obou stran a dopečte v rozehřáté troubě na 160 °C zhruba 15 minut.

Krok 3: Oloupaná jablka zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a vložte jablka. Krátce restujte, přilijte víno a poduste doměkka. Nakonec přidejte smetanový křen. Vše rozmixujte dohladka a dosolte.

Krok 4: Omyté brambůrky uvařte doměkka. Pažitku nasekejte nadrobno. Do kastrůlku dejte rozpustit máslo, přidejte brambory, pažitku, osolte, opepřete a můžete servírovat.

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít festival Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31. 8. až 1. 9., v pražském Trojském zámku. Další recepty, které na festivalu můžete ochutnat, najdete zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC