Hlavní obsah
3,0
(189)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jednoduché, rychlé a tak dobré! V tomto receptu hrají hlavní roli kuřecí prsa supreme: jde o část drobnějších kuřat, prsa jsou porcována společně s křídlovou kostí. Jsou přirozeně šťavnatější a hodí se právě pro recepturu, jako je tato. Pokud je ale neseženete, dobře poslouží i kuřecí prsa s kůží.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou supreme
  • 1 ks cukety
  • 1 ks lilku
  • 1 ks paprik
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Pak maso zprudka z obou stran orestujte na lžičce másla tak, aby se zatáhlo jen na povrchu, a dejte ho stranou na talíř.

02.

Nyní do pánve přidejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm na měsíčky nakrájenou cibuli. Asi po minutě přidejte na plátky rozkrájený česnek. Až začne česnek lehce zlátnout, vložte na kostičky pokrájenou cuketu, lilek a papriku. Rychle opečte, sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vše promíchejte.

03.

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

04.

Opečené maso položte na připravenou zeleninu, přidejte zbylý olivový olej (1–2 lžíce) a dejte péct na cca 20 minut.

05.

Podávejte například s rýží nebo vařenými bramborami. Pokud hubnete, přílohu vynechte. Ratatouille v kuřecí šťávě vás uspokojí svou plnou chutí i vůní.

Foto: Svatava Vašková

Fantastické kuře se zeleninou: v jednom pekáčku a skoro bez práceFoto: Svatava Vašková

Jídla z jednoho hrnce či jednoho pekáčku šetří čas, nádobí i práci. O prázdninách ideální. Zkuste špagety z jednoho hrnce s kuřetem a omáčkou, paprikáš krumpli z jednoho hrnce anebo valašský kontrabáš z jednoho pekáčku.

Reklama

Načítám