Hlavní obsah
3,5
(21)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Masové špízy nemusíte grilovat, můžete si je připravit jednoduše v troubě nebo na pánvi i mimo grilovací sezonu. Lehce exotický nádech jim dodá výborná omáčka z arašídového másla a kokosového mléka.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 špízů
Na maso a marinádu
  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
Na arašídovou omáčku
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička medu
  • 150 g arašídového másla
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 3 lžíce sójové omáčky
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso nakrájejte na proužky nebo menší kousky. Na marinádu smíchejte všechny uvedené ingredience, přidejte maso, promíchejte, vložte do chladničky a nechte přes noc nebo alespoň čtyři hodiny marinovat.

02.

Arašídovo-kokosovou omáčku připravíte jednoduše: v menším litinovém hrnci na oleji orestujte najemno nasekanou cibulku, na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku. Asi po minutě přidejte arašídové máslo a med. Promíchejte, přeložte do vysoké úzké nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přidejte rozmíchaný kokosový krém a sójovou omáčku a rozmixujte dohladka.

03.

Namarinované kuřecí maso napíchejte na špejle a pak grilujte v troubě na 200 stupňů nebo na grilovací pánvi. Kuřecí špízy servírujte s arašídovou omáčkou a vařenou bílou rýží. Video: 2 způsoby, jak nejlépe uvařit rýži. 

Foto: Svatava Vašková

Špízy nemusíte grilovat, můžete je docela dobře opéct na plechu v troubě nebo na grilovací pánvi na sporákuFoto: Svatava Vašková

Maso je dobré, a když je marinované, tak je ještě lepší. Zkuste šťavnaté řízky z trouby v jogurtové marinádě anebo kuřecí řízky naložené v podmáslí.

Reklama

Načítám