Hlavní obsah
3,5
(157)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Českou kuchyni miluju, když ale nechci k večeři pořád točit jen knedlíky s vajíčkem a vege koprovku, málokdy mám hotovo za 15 minut. Proto ve chvíli, kdy na vaření není moc času, volím raději inspiraci z Asie. Tyhle nudle s mletým masem a krémovou kokosovou omáčkou máte totiž hotové za čtvrt hodinky! A snědené jsou ještě rychleji.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na nudle (místo kari pasty můžete dát sypké kari)
  • 3 lžíce oleje
  • 400 g mletého krůtího masa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • 400 ml kokosového mléka
  • 250 g asijských nudlí
  • 4 lžíce arašídového másla
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 limetka
Dle chuti na posypání a dochucení
  • pražené nesolené arašídy
  • čerstvý koriandr
Článek

Postup

01.

Ve velké pánvi nebo woku rozpalte trochu oleje a zprudka na něm opečte mleté maso (hodí se krůtí, kuřecí, vepřové i hovězí). Vařečkou ho rozdělujte na kousky. Mezitím pokrájejte jarní cibulku na kolečka, trochu zelené natě nechte na ozdobu, a když je maso opečené hezky dozlatova, přihoďte ji spolu s kari pastou nebo kořením do pánve.

02.

Nechte koření chvilku rozvonět, přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a asijské nudle (vaječné, rýžové či soba), podle potřeby přidejte i trochu vody a sůl a nudle v omáčce otáčejte, až změknou. Vmíchejte arašídové máslo, špenát a šťávu z půlky až celé limetky nebo citronu a nechte prohřát. Vyzkoušet můžete i domácí nudle bez strojku biang-biang!

03.

Podávejte posypané odloženou cibulkou, nasekanými arašídy nebo čerstvým koriandrem a přiložte plátek limetky.

Reklama