Hlavní obsah
3,3
(124)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Jestli se vy nebo vaše děti můžete utlouct po kuřecích stripsech z fast foodu, určitě už vás někdy napadlo připravit je (a to za zlomek ceny) doma. Nás pochopitelně taky, a o recept se podělíme! Není na něm nic složitého a kuřecí nebo krůtí řízky jsou s tímto postupem opravdu parádně šťavnaté.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Marinované řízky
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek podmáslí
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1,5 dl řepkového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Burger
  • 4 ks bulek
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 4 lžíce majonézy
Článek

Postup

01.

Kuře (na 4 porce vám bohatě stačí 3 kuřecí prsa, skvělá je nicméně i krůta) pokrájejte na menší podlouhlé kousky a minimálně na hodinu, nebo ještě lépe do druhého dne, naložte do pořádně osoleného a opepřeného podmáslí, do kterého prolisujte česnek.

Foto: Marianna Bartková

Díky marinování a křupavému kabátku zůstane maso krásně šťavnatéFoto: Marianna Bartková

02.

Mouku smíchejte s kořením a kypřicím práškem, také osolte a opepřete a marinované kousky v ní obalte. Poté je vraťte do podmáslí a znovu obalte v mouce, díky tomu bude těstíčko připomínat to z fast foodu.

03.

Kuře smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce a podávejte se šťouchanými bramborami, nebo v burgerové housce s majonézou  a proužky salátu.

Foto: Marianna Bartková

Kombinovat řízek s majolkou a bílým pečivem je sice trochu darda, ale ta chuť!Foto: Marianna Bartková

Tip: Ze zbylého podmáslí upečte čokoládovou bábovku nebo třeba ovesné lívance s jablky. Díky němu budou dezerty krásně vláčné!

Dali byste si raději něco dietnějšího? Zkuste plněné kuřecí kapsy se sýrem a špenátem nebo kuřecí kung-pao se zeleninou a nudlemi.

Reklama

Načítám