Hlavní obsah

Kuřecí stehna a červené víno? Překvapivě dobrá pečínka!

Foto: Marcel Rozhoň

Kuře na víně podávejte jedině s tímto lahodným mokem!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Obvykle se červené víno kombinuje s tmavším masem, ale i s kuřecím se skvěle doplňuje. Výsledek vás mile překvapí!

Článek

Používáte polentu jako přílohu? Pokud ne, zkuste to! Je jednoduchá na přípravu a velmi chutná. Nejčastěji ji seženete v instantní podobě, stačí přidat vodu a během chvilky máte hotovo. Můžete ji použít jako kaši nebo nechat ztuhnout, jako jsme to udělali v receptu my. Navíc ji můžete různě dochucovat a najít pro sebe nejlepší kombinaci.

Kuřecí stehna na víně

Na 4 porce potřebujete: 4 kuřecí stehna, 250 ml červeného vína, 6 cibulí, sůl, pepř, 4 plátky másla, 1 lžičku sušeného tymiánu, 250 g instantní polenty, olej na smažení

Postup: Kuřecí stehna osolte, opepřete a vložte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte oloupané a na čtvrtinky nakrájené cibule promíchané s tymiánem. Pak vše zalejte červeným vínem, na každé kuřecí stehno dejte plátek másla a vložte do trouby. Stehna pečte při 160 stupních asi hodinku nebo dokud není kůrka masa dostatečně zlatá a křupavá. Mezitím uvařte polentu podle návodu. Rozetřete ji na plech. Nechte ji ztuhnout. Poté ji nakrájejte na kostky a opečte je na pánvi na oleji dozlatova. Hotové kuře podávejte s takto připravenou opečenou polentou.

Tip: Do polenty můžete před ztuhnutím vmíchat nasekané bylinky, dokřupava opečenou slaninu nebo další dobroty podle chuti.

Masová pečínka jako nedělní oběd? Zkuste vepřovou lahůdku v pepřové krustě nebo vsaďte na jistotu v podobě masa a piva!

Reklama

Související témata:

Načítám