Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte směs na potírání masa smícháním citronové kůry, šťávy a dvou lžic rozpuštěného másla. Kuřecí prsíčka rozřízněte, naklepejte, z obou stran osolte, opepřete a nechte deset minut odležet.
02.
Mezitím si připravte náplň do závitků. V misce smíchejte sýr, nasekanou bazalku, petrželku, jednu lžíci rozpuštěného másla a utřený česnek. Touto směsí potřete maso z jedné strany a srolujte do závitků, které zpevněte špejlí, jehlou nebo obmotejte přírodním provázkem.
03.
Z pečícího papíru si vytvořte „mističku“, do které takto upravené maso vložte a v troubě nebo pod grilem pečte 25–30 minut. Maso by mělo zůstat z horní strany papíru neuzavřené, abychom je mohli průběžně potírat směsí, kterou jsme si připravili z oleje a koření, či otáčet. Hotové závitky ještě dopečte již bez papíru na grilovací pánvi na barvu, ale není to nutné.
Tip: Bylinky můžete libovolně obměňovat podle chuti.