Hlavní obsah
Foto: A. Zhuravleva, Shutterstock.com

Foto: A. Zhuravleva, Shutterstock.com

Kuřecí závitky na italský způsob jsou plněné sýrem, bazalkou, petrželkou a česnekem a při pečení se potírají máslem s citronovou kůrou a šťávou.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecího masa
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 100 g ementálu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte směs na potírání masa smícháním citronové kůry, šťávy a dvou lžic rozpuštěného másla. Kuřecí prsíčka rozřízněte, naklepejte, z obou stran osolte, opepřete a nechte deset minut odležet. 

02.

Mezitím si připravte náplň do závitků. V misce smíchejte sýr, nasekanou bazalku, petrželku, jednu lžíci rozpuštěného másla a utřený česnek. Touto směsí potřete maso z jedné strany a srolujte do závitků, které zpevněte špejlí, jehlou nebo obmotejte přírodním provázkem. 

03.

Z pečícího papíru si vytvořte „mističku“, do které takto upravené maso vložte a v  troubě  nebo pod grilem pečte 25–30 minut. Maso by mělo zůstat z horní strany papíru neuzavřené, abychom je mohli průběžně potírat směsí, kterou jsme si připravili z oleje a koření, či otáčet. Hotové závitky ještě dopečte již bez papíru na grilovací pánvi na barvu, ale není to nutné.

Tip: Bylinky můžete libovolně obměňovat podle chuti.

Načítám