Článek
Krok 1: Oloupejte a nakrájejte cibuli na půlměsíčky. Očistěte kousek zázvoru a nastrouhejte ho na jemno. Prolisujte česnek. Ve větším hlubším kastrolu rozpalte olej a opečte na něm cibuli do sklovata. Přidejte česnek, zázvor, kari koření a nakrájenou chilli papričku podle chuti a také krátce opečte. Do hrnce vlijte plechovku sterilovaných rajčat (nejlepší jsou krájená, když máte rajčata v celku, nakrájejte je na kostičky). Přidejte jednu plechovku vody, promíchejte a osolte.
Krok 2: Brambory oškrábejte, nakrájejte na větší kousky, přidejte do hrnce a vařte na mírném plameni. Teď si připravte květák: očistěte ho a rozeberte na malé růžičky. I ty přidejte do hrnce a vařte za občasného míchání do doby, až bude květák i brambory měkké a omáčka zhoustne. Na závěr vhoďte do hrnce hrst mladého hrášku – může být i mrazený – a krátce ho povařte.
Krok 3: Hotové kari případně přiostřete ještě kouskem chilli papričky, posypte čerstvým koriandrem a podávejte s rýží basmati.
Jaké bezmasé jídlo máte nejraději vy?