Hlavní obsah

Pikantní obalovaný květák

Hodnocení:
(76)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Je vám vždycky také tak trochu úzko z množství oleje, který do sebe vsákne obalovaný květák? Zkuste ho raději upéct v troubě. Místo trojobalu dáme tentokrát jen jednoduché těstíčko a na závěr mu ještě dopřejeme pikantní glazuru.

Ingredience pro:
4 porce
Na květák
  • 1 květák
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 3/4 hrnku mléka
  • sůl
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky pepře
Na glazuru
  • 1/4 hrnku BBQ omáčky
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 2 lžíce oleje
Na dip z modrého sýra
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 80 g nivy
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a promíchejte s těstíčkem z mouky, mléka, soli, papriky, česneku a čerstvě mletého pepře. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (můžete ho i trochu pokapat olejem) a pečte 20 minut při 220 °C.

Krok 2: Ihned po upečení potřete květák směsí BBQ omáčky nebo kečupu, chilli omáčky a rozpuštěného másla či oleje. Vraťte do trouby a pečte ještě 10 minut.

Krok 3: Podávejte jen tak nebo s dipem ze smetany, majonézy a hrsti nadrobené nivy ochucené čerstvě mletým pepřem, prolisovaným česnekem a trochou citronové šťávy.

Věděli jste, že v USA podávají podobně připravený květák v těstíčku jako dietnější (a vegetariánskou) verzi smaženého kuřete?

ynezorPumanzeSaNyknalC