Hlavní obsah

Mnohokrát zachránil svět, dnes slaví 75. narozeniny. Jak dobře znáte Terminátora a další jeho role?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslavnějších svalovců, legendární akční hrdina, herec, co si umí poradit i s komediálními rolemi. K tomu je Arnold Schwarzenegger i politik a ode dneška také čerstvý pětasedmdesátník. Jak dobře znáte jeho ikonické role?

Článek

Ve své době byl obrovskou hvězdou, jedním z nejslavnějších akčních hrdinů. Barbar Conan, Terminátor, prostě svalovec, který si poradí i s tou nejnebezpečnější situací. Byť nikdy Arnold Schwarzenegger nezískal Oscara a upřímně nikdy ani nepatřil k hercům, kteří by na něj aspirovali, v Hollywoodu je to pojem.

Dnes je tomuhle herci a politikovi rovných 75 let, ale formu rozhodně neztrácí. Jak dobře se vyznáte v jeho filmových rolích? To zjistíte v našem kvízu!

1. Barbar Conan z roku 1982 není prvním Schwarzeneggerovým filmem, ale jde o první výrazný titul. Hraje v něm muže, který se s pomocí odvahy, bojového umění, ale i magie snaží pomstít za smrt svých rodičů. Vzpomenete si, jak se jmenoval „šéf“ kultu uctívajícícho hady, který má až příliš shodných rysů s vrahem jeho rodičů?
2. Terminátor je filmová klasika a asi film, který vás jako první napadne, když se řekne Arnold Schwarzenegger. Víte, ale kolik dílů o Terminátorovi bylo natočeno?
3. Rudá Sonja z roku 1985 je také směsicí akčních bojů a magie. Schwarzenegger tam hraje udatného bojovníka, který pomáhá Rudé Sonje (Brigitte Nielsen) získat talisman, s nímž by mohla krutá královna Gerden zničit celý svět. Víte, jak se Schwarzeneggerova postava jmenuje?
4. Rok 1988, Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, komedie, v níž ale nechybí ani akční honičky, napětí a zabijáci. Víte, jak se tenhle film jmenuje?
5. „Kluci mají penis, holky zase vaginu“. To je legendární hláška z další komedie, v níž Schwarzenegger hrál. Vzpomenete si na název filmu?
6. Plejáda akčních hrdinů, stará dobrá jména jako Sylvester Stallone, Dolph Lundgren a Arnold Schwarzenegger, prostě splněný sen všech fanoušků akčních snímků. To je film Expendables: Postradatelní (2010) a jeho pokračování z roku 2012. Parta profesionálních zabijáků má (nečekaně) za úkol zlikvidovat nebezpečného diktátora. Víte, koho tam hrál Schwarzenegger?
7. Jestli byli Expendables splněným snem pro fanoušky akčních filmů, film Plán útěku z roku 2013 je sladkým bonusem. Schwarzenegger a Stallone v jednom filmu, oba v hlavních rolích, bok po boku bojující za spravedlnost a vlastní život. Stallone hraje experta na věznice, do nichž se nechává zavírat a pak se z nich pokouší utíkat, aby odhalil slabiny jejich zabezpečení. Jedna se mu ale málem stane osudnou. Díky bohu se jeho parťákem stane místní vězeňský boss v podání Schwarzeneggera. Víte, za co si tam jeho postava odpykává trest?
8. Komedie Rolničky, kam se podíváš z roku 1996 je průměrným rodinným vánočním filmem. Zjednodušeně řečeno je to hon tatínka (Arnold Schwarzenegger) za vysněnou hračkou svého synka, kterou ale nelze jen tak koupit. Víte, jak se plastová postavička, kterou chce najít pod stromečkem každé dítě a o kterou Schwarzenegger hrdinně bojuje, jmenuje?
9. Komedie Junior z roku 1994 se točí kolem vědeckých výzkumů týkajících se těhotenství. Schwarzenegger hraje zapáleného vědce, který ukradne své kolegyni jedno ze zamražených vajíček, a spolu s kolegou gynekologem pokračují ve výzkumu. Výsledek? Arnold otěhotní a přivede na svět dítě. Víte, kdo ve filmu hrál jeho kolegu gynekologa a kolegyni okradenou o vajíčko?
10. Total Recall z roku 1990 je klasická akční sci-fi podívaná, v níž se cestuje mezi planetami a létá vesmírem. Schwarzenegger díky opakujícímu se snu zjistí, že mu byla vymazána paměť a že býval úplně jiným člověkem. A najednou je z něj cíl všech, kteří s ním v tom předešlém životě měli co do činění. Víte, o čem je sen, který se mu stále zdá?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Slavní svalovci a hrdinové filmů plných bitek a bojů nemusí být jen muži. Důkazem jsou tyhle Legendární akční hrdinky. Jak se změnila Xena či Rudá Sonja?

Reklama

Načítám