Hlavní obsah

Akční hrdinové senioři? Dají vám nakládačku i jako důchodci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Mají tak široká ramena, že do dveří chodí bokem, svaly na rukách široké jako vaše stehno a moc si nepotrpí na velké řeči. Akční hrdinové, které obdivoval kdekdo. Před 30 a více lety. Už nejsou nejmladší, ale mají stále co říct a předvést.

Článek

Já mám svaly, ty máš čáry! Tihle pánové byli idoly žen a hrdiny mužů. A že jim už není dvacet? Vypracované bicepsy mají pořád a jsou o to sympatičtější, že si ze sebe umí udělat legraci. Stali se legendami a ač si ve své době konkurovali, jsou z nich dnes často přátelé. Mnozí z nich se potkali ve filmech Expendables: Postradatelní (2010–2014), ještě o nich bude řeč.

Sylvester Stallone slaví 74. narozeniny a možná se budete divit, jaké má koníčky.

Sylvester Stallone (74)

Narodil se do chudé rodiny a se svým zčásti ochrnutým obličejem (důsledek použití kleští při porodu) byl typickým outsiderem. Našel se ale v boxu a divadle, dnes patří mezi nejlépe placené hvězdy a není jen Rambem a Rockym, zahrál si třeba i v rodinné komedii Ošetřovatel (2011).

Dokonce byl nominován na Oscara (Rocky, 1976 a Creed, 2015) a nakonec se ve svých rolích i víc rozpovídal. Nutno říci, že je ale zároveň držitelem hned osmi Zlatých malin za nejhorší herecký výkon. Rád a celkem dobře maluje a píše básně. Přes 20 let je šťastný po boku své třetí ženy, Jennifer Flavin (51). Právě on dal dohromady starou akční gardu a natočil s kolegy jako jsou například Arnold Schwarzenegger nebo Bruce Willis tři filmy Postradatelní (2010, 2012, 2014) o partě nájemných zabijáků. Má v plánu natočit čtyřku.

Foto: Profimedia.cz

Dnešní oslavenec rád sdílí i vtipné snímky ze soukromí. Ale že ten důchodce vypadá parádně, co?Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger (72)

I on se narodil do nuzných poměrů, vypracoval se na kulturistickou legendu, hollywoodskou hvězdu a byl i kalifornským guvernérem (2003–2011). Jeho filmy Barbar Conan (1982), Terminátor (1984) nebo Predátor (1987) patří mezi klasiky svého žánru. Později neměl tak šťastnou ruku při výběru rolí, raději se věnoval politice a před kamerou se jako guvernér objevil jen výjimečně. Zahlásil ale „I'll be back!“ (Já se vrátím), a taky že ano. Stal se jedním z postradatelných (tak se říká v armádní hantýrce těm, kteří mohou být zabiti) a natočil i pokračování terminátorské série. Na triku má skandál, kdy na něj prasklo několik nevěr a nemanželský potomek se služebnou, za což si vysloužil přezdívku Sperminátor.

Foto: Profimedia.cz

Udržuje se ve formě a na kole je k vidění pravidelněFoto: Profimedia.cz

Dolph Lundgren (62)

Švédský akční hrdina patří mezi nejvzdělanější herce: vystudoval přírodní vědy, hovoří několika jazyky a IQ má prý 160. Prorazil díky filmu Rocky IV (1985) v roli záporáka Ivana Draga. Na kontě má desítky filmů, ve většině uplatnil bojové umění. Tenhle pašák má stále dost energie a před pár dny se zasnoubil s mladou fitness trenérkou Emmou Krokdal (24).

Foto: Profimedia.cz

Že je jeho snoubenka ve věku jeho dcery? On taky na 62 nevypadá!Foto: Profimedia.cz

Steven Seagal (68)

Velký milovník bojových umění se učil přímo od japonských mistrů a byl hvězdou v 90. letech (Těžko ho zabít, 1990 nebo Muž s cejchem smrti, 1990). Stejně jako jeho kolegové i on se musel později vyrovnat s klesajícím zájmem o akční filmy, ale nehodlal se vzdát. Úroveň jeho snímků je při nejlepším béčková, malinko přibral a ztrácí na mrštnosti, ale své fanoušky stále má (víte, kdo má v Hollywoodu nejlepší pekáč buchet?). Mezi jeho fanynky určitě nepatří herečka Portia de Rossi (47), která ho obvinila ze sexuálního obtěžování (a nebyla jediná!).

Foto: Shutterstock.com

Akčně už nevypadá, ale pořád ho to bavíFoto: Shutterstock.com

Hulk Hogan (66)

Kdysi býval wrestling zábavou jen pro úzkou skupinu lidí, pak přišel blonďák s knírkem a celosvětově jej proslavil. Hrál v Rocky III (1982), vyhrával wrestlingové soutěže a byl idolem nejen fanoušků tohoto sportu. Dostával epizodní role v populárních filmech jako Gremlins (1990) a hlavní role v podprůměrných snímcích typu Pan chůva, neboli osobní strážce (1993). Měl i vlastní reality show Hogan má pravdu (2005–2007). Na kontě má rasistický skandál, kdy o černoších mluvil jako o negrech, a po internetu dokonce kolovalo jeho domácí porno.

Foto: Profimedia.cz

Nepřehlédnutelný byl vždycky, ale to k wrestlingu patříFoto: Profimedia.cz

Wesley Snipes (57)

Proslavil se jako bojovník proti upírům v trilogii Blade (1998–2004), ale to už měl za sebou role v akčních filmech (např. Demolition Man, 1993). Ovládá capoeiru (brazilské bojové umění), má perfektní tělo a je na něj spoleh, v každém případě s ním prý režiséři rádi spolupracují. Ovšem za neplacení daní byl dva roky ve vězení. Po návratu si i on zahrál v Expendables: Postradatelní 3 (2014).

Foto: Profimedia.cz

Pár let oblékal vězeňské oblečení, ale už je zase za fešákaFoto: Profimedia.cz

Chuck Norris (80)

I kdyby všichni jmenovaní pánové spojili své síly, stejně je přepere Chuck Norris, a ani nebude ve stejné místnosti! Nejslavnější rolí této legendy karate je Cordell Walker v televizním seriálu Walker, Texas Ranger (1993–2001). Věnuje se politice a ostře vystupuje proti drogám a potratům. Za doby vlády prezidenta George H. W. Bushe (192-2018) působil jako jeho poradce pro sport a tělovýchovu. Má rád vtipy na sebe a jeho nejoblíbenější je prý tento: „Když si Chuck Norris vyřizuje daně, pošle jen čistý formulář a přiloží fotku, kde je připravený k útoku. Chuck Norris ještě nikdy daně platit nemusel.“

Foto: Profimedia.cz

Manželka Gena O'Kelly (57) je o dost mladší, ale Chuck Norris jistě umí zastavit i stárnutíFoto: Profimedia.cz

Reklama