Hlavní obsah

Jaké jsou nejslavnější džíny, kdo vymyslel zavinovací šaty a po kom se jmenuje ikonická kabelka?

Foto: FashionStock.com, Shutterstock.com

Foto: FashionStock.com, Shutterstock.com

Stejně jako jiné druhy umění i módní design má dějiny a spolu s tím také díla, která se do nich zapsala. Zkuste, zda podle fotografie poznáte ikonické kousky, které měly zásadní vliv na vývoj oblékání.

Článek

Jsou nadčasové, klasické a pro nadšence do módy na první pohled snadno rozpoznatelné. Mezi jejich tvůrce patří nejzvučnější jména módní branže a dodnes se berou jako klasika, do níž se vyplatí investovat. Schválně, jestli ikonické módní kousky poznáte jen podle fotografie.

1. Trenčkot této značky nosili za první světové války britští důstojníci. Dodnes se jedná o nejznámější kousek z módního domu:
Foto: andersphoto, Shutterstock.com
2. Vznikly v roce 1853 a původně šlo o praktické a velmi odolné pracovní kalhoty pro horníky a zlatokopy. Za uplynulých skoro 150 let ale prošly více než dvaceti obměnami. Jak se slavný model džín jmenuje?
Foto: Profimedia.cz
3. Ikonickými módními kousky se často stávají kabelky. Jaké číslo, respektive jméno má tato slavná kabelka Chanel?
Foto: andersphoto, Shutterstock.com
4. Z jakého módního domu je tato slavná kabelka, která vznikla v polovině 90. let?
Foto: ProFashion, Shutterstock.com
5. Le smoking tuxedo představil v roce 1966 legendární módní návrhář, který platí za průkopníka saka a kalhot jako večerního oblečení pro ženy. Kdo to byl?
Foto: Profimedia.cz
6. Zavinovací šaty jsou jeden z nejlichotivějších módních kousků a sluší skoro každé postavě. Za jejich zrodem v roce 1974 stojí:
Foto: FashionStock.com, Shutterstock.com
7. Tyto ikonické sluneční brýle byly původně navržené pro armádní letectvo, a to už v roce 1937. Nosí se dodnes. Jaká značka je s nimi spojená?
Foto: phaustov, Shutterstock.com
8. Takzvaný velbloudí kabát, tedy velbloudí barvy, je další nadčasový módní kousek. Klasický plášť z vlny a kašmíru má na svědomí značka:
Foto: FashionStock.com, Shutterstock.com
9. O vysokých lesklých lodičkách s červenou podrážkou se říká, že jsou to možná nejvíc sexy boty vůbec. Také se jednou z jejich prvních majitelek stala monacká princezna Caroline (65). Jaký slavný návrhář za nimi stojí?
Foto: rblfmr, Shutterstock.com
10. Nakonec jsme si nechali jeden z nejexkluzivnějších módních doplňků na světě: kabelku značky Hermès. Která slavná žena jí dala jméno?
Foto: Camera Rules, Shutterstock.com

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Máte chvíli času a chcete se pobavit a něco dozvědět? Ukažte své znalosti v našich zábavných vědomostních kvízech!

Reklama