Hlavní obsah

Co je nového u královské rodiny? William měl covid-19!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společenské akce se ruší, na dovolené se moc nejezdí a módní policie se zaměřuje na tepláky a roušky spíš než na krásné róby. Drby ze života celebrit teď nejsou úplně na pořadu dne, většinou se řeší koronavirus. Ale v britské královské rodině se přece jen událo pár zajímavostí.

Článek

V posledních měsících se média věnují především koronavirové pandemii a často je to hlavní téma i osobních rozhovorů. A tak je příjemné občas změnit téma a vrátit se k starým dobrým zajímavostem ze společenské rubriky. Dnes se zaměříme na to, co se v posledních týdnech děje v britské královské rodině.

Princ William prodělal covid-19

Je to pár dní, co se objevila informace, že princ William (38) již v dubnu prodělal covid-19, a protože nechtěl vyvolávat paniku a strhávat na sebe pozornost, palác o tom neinformoval. Ve stejné době totiž onemocněl i jeho otec princ Charles (72), léčil se i britský premiér Boris Johnson (56) a s nimi i tisíce dalších občanů. Princ William se proto stáhl i s rodinou do izolace do Norfolku. Jeho žena ani děti se nenakazily, on prý měl problémy s dýcháním, ale měl k dispozici lékaře a nepřestal se věnovat práci.

Foto: Profimedia.cz

Nebylo mu dobře, přesto princ William nechtěl, aby se v těžké době upřela pozornost jen jeho směremFoto: Profimedia.cz

Princ Louis mluvil poprvé na veřejnosti

Děti vévodkyně Kate (38) a prince Williama jsou k zulíbání a jejich rozhovor s věhlasným přírodovědcem Davidem Attenboroughem (94) byl roztomilý o to víc, že kromě prince George (7) a princezny Charlotty (5) položil otázku autorovi dokumentu Život na naší planetě i malý Louis (2). Nejstarší princ chtěl vědět, jaké zvíře brzy vyhyne, a vědec ho ujistil, že nemusí žádné, když se lidé budou snažit. Charlottu zajímalo, zda má stejně jako ona rád pavouky. Davida Attenborougha to velmi potěšilo, protože mnoho lidí osminohé potvůrky nemiluje, přitom je skvělé sledovat, jak dělají pavučiny. A benjamínek se zeptal na vědcovo nejoblíbenější zvíře. Jsou to opice, protože je s nimi legrace a (skoro) nekoušou. Ale doma je lepší mít štěně nebo kotě.

Foto: Profimedia.cz

Video působí jako balzám na duši: roztomilé otázky královských dětí a zápal oblíbeného přírodovědce Foto: Profimedia.cz

Princezna Eugenie se těší na miminko

V říjnu 2018 se princezna Eugenie (30) vdávala a letos v září oznámili s manželem Jackem Brooksbankem (34), že čekají děťátko. Zpráva udělala radost i budoucím prarodičům a princeznina matka Sarah (61) se nechala slyšet, jak moc se těší, až se stane poprvé babičkou. Její mluvčí následně vyjádření upravil: vévodkyně z Yorku samozřejmě jako vnuka vnímá i nevlastního syna své starší dcery Beatrice (32), kterého má princeznin manžel Edoardo Mapelli Mozzi (37) s bývalou partnerkou. Wolfie (4) je prý milovaným členem rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Zpráva o princeznině těhotenství udělala radost příbuzným i fanouškům královské rodinyFoto: Profimedia.cz

Královna Alžběta poprvé v roušce

Když se Evropou začala masivně šířit koronavirová nákaza, panovnice Alžběta II. (94) se stáhla z očí veřejnosti nejdříve na zámek Windsor a později na sídlo Balmoral. Výjimku udělala kvůli svatbě vnučky Beatrice, kde patřila mezi několik hostů na skromném obřadu. Na veřejnosti se nechala zastoupit synem Charlesem a vnukem Williamem a sama komunikovala hlavně on-line. Když se v říjnu s princem Williamem objevili v armádním výzkumném centru, neměli ani jeden roušku, ale všichni přítomní se museli prokázat negativním testem a dodržovat vzdálenost. Nyní se objevily první snímky panovnice s rouškou: při pokládání kytice u hrobu Neznámého vojína v rámci oslav Dne vzpomínek se chránila elegantní černou rouškou s bílým okrajem.

Foto: Profimedia.cz

Královna se postupně vrací na veřejnost a musí se samozřejmě chránitFoto: Profimedia.cz

Věnec prince Harryho odmítnut

11. listopad je Den válečných veteránů a ve Velké Británii má jako Den vzpomínek velkou tradici, stejně jako Neděle vzpomínek (letos 8. 11.), která patří uctění britských mužů i žen, kteří se účastnili válečných konfliktů. Princ Harry (36) předem požádal, zda by mohl být k významnému památníku Cenotaph položen věnec i jeho jménem. Byl však odmítnut – z Buckinghamského paláce dostal zprávu, že nebude nijak oficiálně připomenut. S manželkou Meghan (39) to vyřešili po svém: památku uctili na hřbitově v Los Angeles, kde žijí, a na hroby položili květiny natrhané na vlastní zahradě. Na zdokumentování této akce si najali fotografa Lee Morgana, který fotí především módu a celebrity.

Foto: Profimedia.cz

Vévodové Harry a Meghan se trhli od královských povinností a žijí si po svém a rodina jim to teď vrací... Není možné sedět na dvou židlíchFoto: Profimedia.cz

Dokument o Dianě 

Před pár dny byl odvysílán dokument o známém kontroverzním rozhovoru princezny Diany (†36) pro televizi BBC, který se odehrál v roce 1995. Velmi otevřeně v něm hovořila o manželství bez lásky, o sebepoškozování a o tom, zda se podle ní princ Charles hodí pro roli krále. Padla i legendární věta „V manželství jsme byli tři a bylo tam trochu přeplněno“, jíž Diana narážela na manželův vztah s Camillou Parker Bowles (73). Ukazuje se ovšem, že novinář Martin Bashir (57), který s ní rozhovor tehdy vedl, si získal Dianinu důvěru zfalšovanými dokumenty, na což upozornil mimo jiné princeznin bratr. A televizní stanice se rozhodla vše prošetřit.

Foto: Profimedia.cz

Během nezvykle upřímného interview lady Diana odhalila velmi soukromé informaceFoto: Profimedia.cz

Následník trůnu princ Charles nedávno oslavil narozeniny. Podívejte se, jak se umí odvázat!

Načítám