Hlavní obsah

Letní čtení nejen na pláž

Foto: Thinkstock

Užijte si krásné léto ve společnosti knihyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluníčko se konečně umoudřilo a pálí ostošest. Je tedy nejvyšší část zalézt na deku pod strom, do parku na lavičku nebo se v bazénu naložit na lehátko, otevřít knihu, srkat osvěžující koktejl a nechat se unášet dějem. Třeba z jedné z těchto letních knižních novinek!

Článek

Lechtivý začátek

Paradoxně začínáme knížečkou, která nás v letních vedrech ještě více rozpálí. Sbírku 25 eroticky laděných povídek, vydaných pod názvem Nahoře bez ...dole taky, má na svědomí skupina studentů Literární akademie Josefa Škvoreckého. Vedle košilatých příběhů zabalených do cudného negližé ve sbírce najdeme i zábavné básničky – bez košilky (199 Kč, vydalo XYZ).

O zábavu bude postaráno i ve společnosti Miloslava Šimka a Jiřího Grossmana. Soubor jejich známých příhod (Besídka zvláštní školy, Návštěva v cirkusu…) vyšel v nakladatelství Šulc-Švarc pod prostým názvem Povídky (263 Kč).

Hrajeme na city

Ač se můžeme bránit, seč nám síly stačí, označení „ženské romány“ zkrátka má něco do sebe. Ani na ně nemůžeme zapomenout v našem prázdninovém přehledu! Začněme novelou Proč má dcera? – svižným a přitom zapeklitým příběhem zoufalé americké matky a ještě zoufalejší dcery. Ta si v 17 letech totiž postaví hlavu a navzdory své matce a konvencím troufale otěhotní! (299 Kč, Plejáda).

Chybou by nebylo ani sáhnout po veselé knize Václavy Molcarové Když h(pt)áčka lapají. Vypráví o třicátnici Alžbětě, která po bolestivém rozchodu s přítelem sebrala odvahu vrhnout se do dalšího životního dobrodružství – a to nejen milostného, ale i sportovního. Co všechno ji potká během ztřeštěné vodácké výpravy? (199 Kč, XYZ)

Nejen písmenky živ je člověk

Při letním odpočinku je třeba potěšit nejen mysl, ale také pusu. Jak jinak než originálními pokrmy! Sáhnout můžeme třeba po kuchařce S Italem v kuchyni – v hlavní roli Emanuel Ridi (přes 70 italských receptů, 390 Kč, Magazine). Hladové krky určitě potěší i kuchařky z nakladatelství Ikar – ať už je to Grilování, saláty (89 Kč), žhavé Koktejly pro každého (199 Kč) nebo praktická Zelenina na zahrádce a v kuchyni (259 Kč).

Tak ať se nám všem v chladném stínu krásně čte (a jí)!

Reklama

Související témata:

Načítám