Hlavní obsah

Letní románek, ale bezpečně: aktivity, během kterých si užijete pořádné vzrušení

Foto: Viktor Gladkov, Shutterstock.com

Foto: Viktor Gladkov, Shutterstock.com

Ne, ještě není pozdě! Odložte telefony a tablety a odpojte se od světa. Udělá to dobře nejen vám samotným, ale hlavně vašemu partnerství. Tyhle aktivity by měl v létě vyzkoušet každý pár!

Článek

Mobil, počítač a televize patří k technologiím, na kterých moderní člověk vyrostl. Zatímco surfování po internetu a on-line komunikace dokáží spoustu věcí usnadnit, používání tabletů a smartphonů toxicky ovlivňuje vztahy a lásku jako takovou.

Mnoho lidí se bez sledování sociálních sítí ani v klidu nenají a partneři tráví volný čas ne spolu, ale zvlášť – každý v rohu místnosti a se svým přístrojem. To se ale rozhodně nedá považovat za kvalitně strávené chvíle.

Psychologové, kouči partnerských vztahů a sexuologové proto doporučují, aby se páry alespoň občas, dejme tomu na dovolené nebo jeden den o víkendu, odpojily od sítě a strávily čas nějakou společnou činností. Jaké dobrodružné aktivity udělají vztahu dobře?

Tak trochu jiné kempování

Dokonalý způsob, jak se můžete s partnerem oprostit od okolního šílenství, je kempování. Neřešte, kde mají místo, čistou vodu v rybníce či dobrou kuchyni. Nasedněte na vlak, osedlejte kolo, obujte tenisky a prostě vyrazte z domova, klidně jen na víkend.

Zakotvěte někde, kde se vám bude líbit, a přidejte do svého letního portfolia o nějaký ten partnerský prožitek navíc. Vystoupení z komfortní zóny působí ve vztahu jako tmel. Bonusem je, že fyzická aktivita může díky uvolňování endorfinů, hormonů štěstí, zvýšit romantickou přitažlivost mezi vámi.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Jeďte do neznáma a vezměte s sebou stan a karimatkuFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

Odreagování se v letním kině

Filmy má rád skoro každý. Jistě i vy máte nějaký svůj oblíbený, který vám připomene první schůzku s partnerem, víkend v zahraničí, bláznivý pobyt u příbuzných a podobně. Že ho teď dávají v letním kině? Jděte tam a užijte si filmový příběh na velkém plátně, třeba v prostředí přírodního amfiteátru, kde budete obklopeni přírodou.

Nebo si snímek pusťte u vás na zahradě a promítněte si ho na velkém plátně. Existují firmy, které pronajímají filmový projektor včetně veškerého příslušenství. Cena samotného projektoru se pohybuje kolem sedmi set korun. V případě, že promítání pojmete ve velkém a přiberete i rámové stativové projekční plátno, stativ na projektor a kabely, zaplatíte od jednoho do přibližně tří tisíc. Ale ta romantika! Jen vy, hvězdy, proutěný košík s dobrotami a zážitky…

Dvojité rande

Nejhorší, co může pár udělat, je, se vědomě a dlouhodobě izolovat. Nejde jen o klasickou ponorku, ale problémy se kumulují a konzervují, protože neexistuje žádný ventil v podobě interakce s jinými lidmi. Scházet se s jinými páry je velmi ozdravné. Popřemýšlejte, koho jste dlouho neviděli, a pozvěte je na dvojité rande – do kavárny, na prohlídku města, na koncert, festival...

Richard Slatcher, profesor psychologie na Waynské státní univerzitě v americkém Detroitu zjistil, že právě pobyt s jiným párem (nebo páry) umožňuje hlubší a smysluplnější konverzaci mezi partnerskými jedinci. Tvrdí, že komunikace s druhou dvojicí podporuje pocity lásky ve vás samotných směrem k vašemu partnerovi.

Turnaj v deskových hrách

Hraní deskových her je vždy zábavné, ale máme pro vás tip, jak si ho okořenit. Dohodněte se, že si po každém kole svléknete kus oblečení. Nebo budete muset prozradil nějakou pikantnost, kterou chcete vyzkoušet při sexu. Dozvíte se něco nového a zároveň se pobavíte.

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

I Člověče nezlob se dokáže rozbouřit adrenalin v krvi a sblížit lidiFoto: Impact Photography, Shutterstock.com

Tajný sen

Sepište si každý zvlášť věci, které jste vždycky chtěli udělat, ale z nějakého důvodu se to zatím nepovedlo. Seznamy si vyměňte a porovnejte je. Třeba se v něm najde nějaká shodná položka – a na tu se zaměřte. Let horkovzdušným balonem, výšlap na vysokou horu, potápění, návštěva tajuplného místa s pozitivní energií, jako je Holašovické Stonehenge či nedokončený chrám v Panenském Týnci. Možnosti jsou otevřené!

Hlavně neseďte doma. A také se nefixujte na ozkoušená místa. Lidé často chodí do stejných obchodů, kin, parků a restaurací, ale jakmile změní trasu, oblast nebo denní dobu svých obvyklých činností, zažijí vzrušení z neznámého a zároveň i přitažlivost k partnerovi, neboť si vybaví chvíle při seznamování a namlouvání.

Ale možností je nepřeberné množství: společně uvařte večeři (nejlépe nazí), uspořádejte piknik v trávě, navzájem namalujte portrét toho druhého tak, jak ho vidíte, pozvěte známé na taneční večírek, pomilujte se v každé místnosti domu nebo si užijte karaoke večer. Vše, co se obejde bez tabletů a mobilů, se počítá!

Reklama