Hlavní obsah

Letní tutovka: Lilkový kaviár si zamilují i masožrouti

Foto: Autorky

Foto: Autorky

Reklama

Vykouzlete si jednoduchou delikatesu, která se hodí nejen k vínu, ale i jako skvělé pohoštění pro návštěvy. Lilkový kaviár si určitě zamilujete, i když nejste zrovna vegani. Servírujte ho na křupavých chlebíčcích, třeba už dnes večer!

Článek

Jen si to představte: idylický večer na terase při západu slunce, lehký vánek s vůní blížícího se léta, plná chuť svěžího bílého vína a k tomu křupavé bruschetty s lilkovým kaviárem. Kdo by odolal? Připravte si tuto skvělou chuťovku, kterou budete chtít jíst nejen během slunečných měsíců.

Bruschetty s lilkovým kaviárem

Na 2 porce budete potřebovat: 1 větší lilek, sůl, olivový olej, 1 menší stroužek česneku, 1 lžíci najemno pokrájené petrželky, 2 lžičky najemno pokrájené jarní cibulky, sůl, pepř, bagetu k podávání

Postup:  Lilek podélně rozkrojte. V každé polovině udělejte ostrým nožem mřížku, zářezy mohou být hlubší. Posolte a sůl vetřete dovnitř. Lilek nechte takto 20 minut stát, než pustí šťávu, poté vypocenou tekutinu otřete papírovou utěrkou. Troubu předehřejte na 200 °C. Lilek vložte na plech s pečicím papírem slupkou dolů a pečte doměkka, bude to trvat asi 45 minut.

Poté lžící vydlabejte dužinu z lilku, přendejte do misky a vidličkou rozmačkejte. Přimíchejte prolisovaný stroužek česneku, petrželku a cibulku. Ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

Bagetu nakrájejte na plátky silné asi 2 cm a nasucho je opečte v troubě nebo v topinkovači. Lehce pokapejte olejem a potřete lilkovým kaviárem.

Tak už víte, jakou lahvinku k lilkovému kaviáru otevřete? 

Reklama

Související témata:

Načítám