Hlavní obsah

Líčení pro nešiky aneb Jak si vidličkou zúžit nos

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu najdete spoustu vychytávek. Já jsem třeba vyzkoušela konturování pomocí příboru. Cože? A fungovalo to? Uvidíte ve videu!

Článek

Díky konturování si můžete zeštíhlit obličej a celkově ho vytvarovat podle vašich představ. Nejrychlejší cestou, jak se to naučit, je vyhledat si na internetu obrázek, který vám ukáže, kam patří tmavý a kam světlý odstín (to se liší podle tvaru obličeje). Čarování se štětcem a různými odstíny pudrů nebo krémů není ale vůbec snadné. Na vlastní kůži jsem si proto vyzkoušela pomůcky pro konturování, které najdete v kuchyni – lžíci a vidličku. Jak to dopadlo? Klikněte na video!

Čím si obličej vystínovat

Můžete si vybrat buď pudrový produkt, nebo krémový. Ty pudrové najdete nejčastěji v podobě paletek, krémové ve formě tyčinek. Ke klasickému konturování slouží bronzery bez třpytek. Tmavé mají vytvořit stín a tím pádem schovat nedokonalosti. Světlé odstíny pudrů nebo krémů zase zvýrazňují a přitahují na daná místa pozornost, například na lícní kosti. Jak a kam přesně produkty nanášet uvidíte ve videu.

Paletky

V případě paletek máte pohromadě vše, co potřebujete – tmavý stín pro modelování obličeje, světlý pro zdůraznění předností a rozjasňovač a tvářenku pro závěrečnou tečku.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Krémová konturovací paletka NYX, 266 Kč; Konturovací paletka Kat Von D, 1290 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Konturovací paletka Rimmel Kate, 149 Kč; Paletka Most Wanted Contouring Palette, Artdeco, 599 KčFoto: Archiv firem

Tyčinky

Konturovací tyčinky můžete koupit buďto dvě – jednu tmavou a jednu světlou, nebo například rovnou 2 v 1. Jsou krémové a s jejich zapracováním si budete muset dát větší práci než u pudrových produktů. K tomu můžete použít buď prsty, beauty blender nebo štětce.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Konturovací tyčinka Master Contour, Maybelline, 199 Kč; Konturovací tyčinka Benefit, 890 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Modelovací tužka Clinique, 860 Kč; Multifunční tyčinka Fenty Beauty by Rihanna, 630 KčFoto: Archiv firem

Rozjasňovače

Rozjasňovače vám okamžitě dodají rozzářený vzhled. Ke klasickému konturování ale neslouží, jsou na to až příliš třpytivé. Nanášet je můžete na vrch nosu, nad rty, pod obočí a na lícní kosti.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Rozjasňovač v tyčince, Becca, 750 Kč; Pudrový rozjasňovač Master Chrome, Maybelline, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tekutý rozjasňovač Glow Mon Amour, L´Oréal Paris, 320 Kč; Rozjasňovač v tyčince 3D Dewy Look, Essence, 95 KčFoto: Archiv firem

Bronzery

Konturování zvládnete i s bronzerem, který nemá třpytky, je matný a dostatečně tmavý. Pokud ale vlastníte ten, který obsahuje spoustu třpytek a slouží spíš k tomu, aby pleti dodal opálený vzhled, použijte ho až na závěr konturování jako takový lehký poprašek.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bronzer Sun Bunny Radiant Duo Tone, Too Faced, 790 Kč; Bronzer Hoola, Benefit, 1090 KčFoto: Archiv firem

Štětce

Čím mistrovské dílo vytvořit? U tyčinek není co řešit, těmi rovnou malujete, ale na pudrové produkty si budete muset pořídit štětec. Nejlépe vám to půjde s tím trochu zkoseným nebo hustým plochým.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Oboustranný štětec Sephora Collection, 610 Kč; Zkosený štětec Dermacol, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Štětec na konturování Douglas, 549 Kč; Štětec na konturování Zoeva, 419 KčFoto: Archiv firem

A co vy, stínujete si taky obličej, nebo je to na vás moc pracné?

Související témata:

Načítám