Hlavní obsah

Lilek po ukrajinsku

Hodnocení:
(4)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Grilovaný lilek po ukrajinsku? To je majonéza, olivový olej a bylinková sůl! Stačí přidat další zeleninu, vytvořit z ní efektní „koláčky“ a s touhle dobrotou se blýsknete i na grilovací párty, kterým vzhledem k počasí stále ještě není konec!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 lilek
  • 100 ml majonézy
  • 3 rajčata
  • bylinková sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Lilek omyjte a nakrájejte na asi 7 mm silná kolečka. Ta z obou stran nasolte bylinkovou solí (nebo jej prostě osolte a posypte libovolnými bylinkami) a nechte asi 10–15 minut ‚vypotit‘.

Krok 2: Po této době z koleček opatrně papírovou utěrkou otřete vypocenou vodu a z obou stran je opečte na grilu nebo na olivovém oleji na pánvi.

Krok 3: Rajčata nakrájejte na příčná kolečka, která položte na každé jedno opepřené kolečko lilku.

Krok 4: Na rajče dejte lžičkou trochu majonézy a dozdobte petrželkou. Tyhle lilkové dortíky jsou nejlepší ještě horké.

Kromě rajčat můžete přidat i další zeleninu, kterou máte po ruce. Bude to skvělé!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek