Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Grilovaný lilek po ukrajinsku? To je majonéza, olivový olej a bylinky! Stačí přidat další zeleninu, vytvořit z ní efektní „koláčky“ a s touhle dobrotou se blýsknete i na grilovací párty.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks lilku
  • 100 ml majonézy
    3
  • 3 ks rajčat
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžíce bylinek
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lilek omyjte a nakrájejte na asi 7 mm silná kolečka. Ta z obou stran nasolte a nechte asi 10–15 minut ‚vypotit‘.

02.

Po této době z koleček opatrně papírovou utěrkou otřete vypocenou vodu, posypte libovolnými bylinkami a z obou stran je opečte na grilu nebo na olivovém oleji na pánvi.

03.

Rajčata nakrájejte na příčná kolečka, která položte na každé jedno opepřené kolečko lilku.

04.

Na rajče dejte lžičkou trochu majonézy a dozdobte petrželkou. Tyhle lilkové dortíky jsou nejlepší ještě horké.

Kromě rajčat můžete přidat i další zeleninu, kterou máte po ruce. Bude to skvělé!

Načítám