Hlavní obsah

Limetková bábovka s kokosem a kondenzovaným mlékem

Hodnocení:
(79)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Svěží kombinaci limetky a kokosu doslaďte jen kondenzovaným mlékem a upečte si originální bábovku z několika málo surovin. Báječně jí sluší lehká krémová poleva z žervé a limetkové šťávy!

Ingredience pro:
1 bábovku
Na těsto
  • 125 g másla
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 4 vejce
  • 2 limetky
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 40 g mletého kokosu
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce rumu
Na polevu (lze vynechat)
  • 100 g sýru žervé
  • 100 g cukru moučka
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • zelené potravinářské barvivo
Článek

Postup

Krok 1: Hodně změklé máslo utřete s vajíčky a postupně zašlehejte slazené kondenzované mléko, mouku, prášek do pečiva, sůl, kokos, rum a šťávu i kůru ze dvou limetek. Z kůry ostrouhejte jen její zelenou část, bílá je hořká.

Krok 2: Těsto rozetřete do vymazané a vysypané bábovkové formy (nebo těsto upečte jako řezy na plechu) a pečte při 180 °C asi 45 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a vyklopte.

Krok 3: Žervé nebo čerstvý krémový sýr prošlehejte s cukrem a limetkovou šťávou. Podle hustoty sýru zřeďte další limetou nebo naopak přidejte cukr a pokud chcete, obarvěte zelenou potravinářskou barvou. Nejlépe se pracuje s těmi gelovými, kterých navíc stačí jen na špičku párátka.

Krok 4: Polevu nalijte nebo rozetřete na bábovku a máte hotovo! Pokud chcete klasickou pevnou polevu (tato nezatuhne), udělejte klasickou polevu z moučkového cukru, jen místo citronu dejte limetu.

Tip: Pro milovníky mojita  do těsta nebo polevy přidejte i najemno nasekanou čerstvou mátu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek