Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

V souboji o nejzdravější zeleninu nemá brokolice takřka konkurenci. Salát z ní bude tedy plný vitamínů a naše tělo ho ocení. Jestli chcete, aby si brokolice zachovala svoji krásně zelenou barvu i po uvaření, zchlaďte ji ihned po slití ledovou vodou.

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení listového salátu
  • 125 g kyselých okurek
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 ks brokolice
  • 2 ks rajčat
  • 200 g čedaru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce piniových semínek
Článek

Postup

01.

Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte al dente v osolené vroucí vodě. Poté je slijtte, zchlaďte a dejte stranou.

02.

Salát natrhejte na co nejmenší kousíčky, rajčata nakrájejte na měsíčky, okurky na kolečka a sýr na kostičky. Přidejte brokolici a všechny suroviny promíchejte s olivovým olejem, osolte, opepřete a ještě dobře promíchejte.

03.

Podávejte posypané piniovými oříšky a pokapané citronovou šťávou.

Související témata:

Načítám