Hlavní obsah

Lukášek nám dělá radost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že spokojené dětství není samozřejmostí, se bohužel přesvědčil i malý Lukášek, kterého jsme letos v březnu přijali do SOS Sluníčka v Karlových Varech.

Článek

Jedenapůlroční chlapeček se do našeho zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc dostal proto, že jeho maminka byla odsouzena k výkonu trestu odnětí svobody a otec sám péči o malého chlapečka nezvládal. Otec neuspokojivou rodinnou situaci svaloval především na velké pracovní vytížení, avšak během lékařského vyšetření vyšlo najevo, že Lukášek je již dlouhodobě zanedbáván a péče o něj není vůbec dostačující. Lukášek byl při přijetí do SOS Sluníčka nemocný, hladový a po celém tělíčku měl vyrážku.

Oba Lukáškovi bráchové našli domov v pěstounské rodině

Jeho otec tehdy tvrdil, že si pro synka do dvou týdnů přijde a že v žádném případě nedopustí, aby o syna přišel, jako se mu to stalo se dvěma staršími syny, kteří v našem zařízení také pobývali. Ti v současné době spokojeně žijí v pěstounské rodině a je jim v ní dobře. Muž vinu svaloval na svou partnerku a obviňoval také neschopné úředníky. Pravdou však bylo, že nic ze slíbeného nedodržel, chlapečka za dobu půlročního pobytu viděl jen dvakrát.

Lukášek udělal v SOS Sluníčku velké pokroky a i nadále skvěle prospívá. Jí s chutí a klidně spinká, naučil se zde chodit a rád si hraje a mazlí se s plyšovými kamarády. Vyrážka mu už téměř zmizela a nyní je z něj veselý a zdravý chlapeček.

Další dobrou zprávou je, že se o Lukáškovi dozvěděli pěstouni, kteří mají v péči jeho dva sourozence, a ti okamžitě začali konat. Nedávno proběhly jejich první kontakty s chlapečkem a vše do sebe dobře zapadlo. Lukášek je pěstouny nadšený a oni z něj ještě víc. Pokud bude takto úspěšně vše probíhat i do budoucna, půjde malý Lukášek brzo do nové rodiny ke svým bratrům.

Jméno bylo z důvodu ochrany soukromí změněno.

Související témata:

Načítám