Hlavní obsah

Luxusní byt v Praze. Nábytek jim navrhoval Armani!

Foto: Ivan Bárta , stopka

Starý dům si dobře rozumí s moderním nábytkemFoto: Ivan Bárta , stopka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné věci se přitahují – to vás napadne při prohlídce dnešního bytu. Nachází se v domě, jehož chodbami se procházel císař Rudolf II., a zařízený je nábytkem, který navrhl slavný návrhář Giorgio Armani. Jak se vám líbí?

Článek

Máme nový byt a starý dům – to mohou říkat o svém bydlení majitelé bytu s dispozicemi 3 + kk. Vždyť tento mlýn na konci šestnáctého století patřil císaři Rudolfu II.! „Jde o památkově chráněný objekt, kde se zachovaly původní barokní prvky, například vstupní brána, kaple nebo historická jeskyně s erbem císaře Rudolfa, které samozřejmě zůstaly a jen byly pod dohledem památkářů zrestaurovány,“ popisuje Tomáš Vych zastupující developera.

Foto: ivan bárta , stopka

Historický mlýn nedaleko pražské Stromovky kdysi patřil císaři Rudolfu II.Foto: ivan bárta , stopka

Rozhodně však nečekejte, že v domovech, které zde vnikají, vládnou poměry jako za časů minulých. Naopak, stačí si projít 120metrový byt a uvidíte sami!

Hala, nebo obývák: Kdo pozná rozdíl?

Už vstupní hala napoví, že jste v tak trochu jiném bytě. Nejenže má podlahovou plochu více než osmnáct metrů. Hned za dveře si nechali majitelé dát pro větší pohodlí při obouvání koženou pohovku, kterou by mnozí rádi viděli ve svém obývacím pokoji. Vedle vstupu do bytu se nachází velká šatna, kam lze odložit nejen oblečení, ale slouží i jako domácí prádelna, proto zde nechybí pračka se sušičkou. Vedle nechybí ani toaleta pro hosty, majitelé mají k dispozici vlastní velkou koupelnu, která se nachází vedle ložnic.

Foto: Ivan Bárta , stopka

To není obývací pokoj, ale vstupní hala s koženou pohovkou a zrcadlem přes celou stěnuFoto: Ivan Bárta , stopka

A nezklame vás ani čtyřicetimetrový obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem. Ta dostala tvar písmene U, přičemž jedno z kratších ramen se skládá tradičně z vysokých skříněk, které skrývají vestavěnou chladničku s mrazničkou. Upomínkou na staré časy je pak skleník, tedy velká celoprosklená skříň na ukládání nádobí a jídelního servisu. Následuje část s integrovaným mycím centrem a přechod mezi kuchyňskou a obývací částí tvoří rameno s hloubkou více než jeden metr. V kuchyňské části je umístěno varné centrum, z jídelny pak skřínky. Na tuto část navazuje jídelní stůl pro čtyři osoby. Ten je, stejně jako pracovní deska, z vápence.

Foto: ivan bárta , stopka

Na kuchyňskou linku navazuje jídelní stůl pro čtyři osobyFoto: ivan bárta , stopka

Na kuchyň navazuje obývací část, do níž architekt zvolil nábytek z dílny slavného módního návrháře Giorgia Armaniho. Hodil se do bytu nejen svým vzhledem, ale především barevně. „Armani pracuje v oblasti nábytku a doplňků nejčastěji s barvami, jako jsou vínově červená, lila, stříbrná, oranžová, perleťová a s paletou zemitých odstínů, tedy jinak řečeno paletou teplých a slunečních barev, která se do koncepce tohoto bytu hodila,“ říká Jiří Stopka, jehož firma k nám nábytek slavného módního návrháře dováží. A na tuto značku možná nepadlo rozhodnutí náhodu, byt totiž koupil italský manželský pár.

Foto: stopka

Posuvnými dveřmi vpravo se vchází do soukromé části bytu, kde jsou dvě ložnice a hlavní koupelnaFoto: stopka

Dostatečné pohodlí při sledování televize zavěšené na stěně jim nabízí pohovka s prodlouženou hloubkou v jedné části, aby si mohli pohodlně natáhnout nohy. Nízká skříňka a knihovna jsou ve stejném designu jako kuchyňský nábytek. Nemalý důraz zde byl kladen na doplňky – zaujmou nejen historizující tapety na stěnách, ale i luxusní pavučinový lustr.

Foto: ivan bárta , stopka

Nábytek v obývacím pokoji navrhl slavný Giorgio ArmaniFoto: ivan bárta , stopka

Ložnice pro něj, ložnice pro ni

Z obýváku se vchází do soukromé části bytu. Z malé chodby vedou troje dveře – do ložnice majitelky, ložnice majitele a šestimetrové hlavní koupelny. Zhruba třetinu její podlahové plochy zaplnil nadstandardně velký sprchový kout. Od koupelny ho oddělují jen posuvná skleněná dvířka. Dvě umyvadla jsou osazená na nízké skříňce se skleněnou horní deskou. Nechybí ani toaleta a bidet.

Foto: ivan bárta , stopka

Ložnice majitelky je laděná do fialové barvyFoto: ivan bárta , stopka

Foto: ivan bárta , stopka

Nechybí zde dlouhá komoda, na níž stojí televizeFoto: ivan bárta , stopka

Do ložnic si majitelé opět přáli nábytek od „svého“ návrháře. V obou jsou použita jednoduchá lůžka s čalouněným čelem, o které je pohodlné se opřít při čtení nebo sledování televize. Místnosti se liší barevně, zatímco ta dámská je laděná do fialové barvy a postel doplňuje ještě nízká komoda, dámy přece jen mají vyšší nároky na úložné prostory. Do pánské navrhl architekt lahvově zelený odstín a k odkládání šatů zde stačí němý sluha.

Foto: ivan bárta , stopka

Do pánského pokoje návrhář zvolil zelený odstínFoto: ivan bárta , stopka

Foto: ivan bárta, stopka

Velkou část koupelny zaplnil dvoumetrový sprchový koutFoto: ivan bárta, stopka

Máte rádi zámky a okázalé stavby? Pak se vám budou líbit i tyto návštěvy: Manželé zrekonstruovali celý zámek! nebo Vila 2100: Takový luxus jste ještě neviděli!.

A jak jste na tom vy: dáváte přednost moderním stavbám, nebo by se vám líbil i historický mlýn?

Reklama

Související témata:

Načítám