Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vrhněte se spolu s námi do krémových polévek. Skvěle zasytí a s kouskem pečiva hravě vyřeší menší letní jídlo. Uvařte něco jiného než knedlíčkovou polévku nebo „nudlovku“. Vždyť krémy jsou tak lahodné!

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 3 cukety
  • 1 bílá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml smetany na vaření 33%
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

01.

Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky (i se slupkou), cibuli pokrájejte nadrobno. Na olivovém oleji cibulku zpěňte, a když zesklovatí, přihoďte do hrnce cuketu.

02.

Po 5 minutách ještě dodejte čepelí nože rozmáčknuté stroužky česneku, krátce zahřejte a vlijte vývar (tak, aby byla zelenina zcela ponořená). Asi pět minut vařte a poté celou polévku rozmixujte.

03.

Zjemněte smetanou, přidejte nasekanou bazalku, a máte hotovo. Při servírování můžete přidat opečený bílý chléb, případně opečené kousky slaniny.

Mrkněte i na další nápady co vytvořit z cuket.

Reklama

Související témata: