Hlavní obsah

Luxusní cuketový krém

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Vrhněte se spolu s námi do krémových polévek. Skvěle zasytí a s kouskem pečiva hravě vyřeší menší letní jídlo. Uvařte něco jiného než knedlíčkovou polévku nebo „nudlovku“. Vždyť krémy jsou tak lahodné!

Ingredience pro:
4 porce
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 3 cukety
  • 1 bílá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml smetany na vaření 33%
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky (i se slupkou), cibuli pokrájejte nadrobno. Na olivovém oleji cibulku zpěňte, a když zesklovatí, přihoďte do hrnce cuketu.

Krok 2: Po 5 minutách ještě dodejte čepelí nože rozmáčknuté stroužky česneku, krátce zahřejte a vlijte vývar (tak, aby byla zelenina zcela ponořená). Asi pět minut vařte a poté celou polévku rozmixujte.

Krok 3: Zjemněte smetanou, přidejte nasekanou bazalku, a máte hotovo. Při servírování můžete přidat opečený bílý chléb, případně opečené kousky slaniny.

Mrkněte i na další nápady co vytvořit z cuket.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek