Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vrhněte se spolu s námi do krémových polévek. Skvěle zasytí a s kouskem pečiva hravě vyřeší menší letní jídlo. Uvařte něco jiného než knedlíčkovou polévku nebo „nudlovku“. Vždyť krémy jsou tak lahodné!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 3 ks cukety
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml smetany na vaření 33%
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky (i se slupkou), cibuli pokrájejte nadrobno. Na olivovém oleji cibulku zpěňte, a když zesklovatí, přihoďte do hrnce cuketu, osolte.

02.

Po 5 minutách ještě dodejte čepelí nože rozmáčknuté stroužky česneku, krátce zahřejte a vlijte vývar (tak, aby byla zelenina zcela ponořená). Asi pět minut vařte a poté celou polévku rozmixujte.

03.

Zjemněte smetanou, přidejte nasekanou bazalku, a máte hotovo. Při servírování můžete přidat opečený bílý chléb, případně opečené kousky slaniny.

Mrkněte i na další nápady co vytvořit z cuket.

Reklama

Související témata:

Načítám