Hlavní obsah

Makové cupcakes

Hodnocení:
(122)
Foto: Martina Lancingerová

Makové cupcakes

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Cupcakes vás oslní nadýchaným krémem zakrývajícím dozlatova upečené bábovičky. Jsou vláčné a mají delikátní chuť, která ohromí každého milovníka dezertů. Nejen, že skvěle vypadají, tyto cupcakes s mákem směle servírujte nejen návštěvě, ale i při výjimečné příležitosti.

Ingredience pro:
10 kusů
Těsto
  • 2 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 70 g oleje
  • 100 ml mléka
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 1/4 lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 6 g kypřicího prášku do pečiva
  • 30 g mletého máku
Na dokončení:
  • 3 lžíce švestkových povidel
  • 120 g mascarpone
  • 250 ml 30% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přimíchejte olej, mléko, tvaroh, citronovou kůru a šťávu.

Krok 2: V další míse smíchejte zbylé sypké suroviny (obě mouky, kypřicí prášek, mák) a vmíchejte k tekuté směsi.

Krok 3: Těsto rozdělte do 10 košíčků na muffiny – můžete použít silikonové anebo pečicí formu na muffiny. Pečte 25 minut při 170 °C. Po vytažení nechte zchladnout.

Krok 4: Do báboviček vyřízněte otvory. Pomocí cukrářského sáčku naplňte povidly.

Krok 5: Mascarpone se smetanou a cukrem vyšlehejte dotuha. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a ozdobte cupcakes.

Mák se díky vysokému obsahu vápníku a dalších cenných látek považuje za superpotravinu. Užijte si jeho benefity pro tělo a zkuste tradiční staročeské škubánky anebo citronovo-makovou bábovku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek