Hlavní obsah

Malé černé šaty sportovně, do práce i na večírek

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženská uniforma, která nikdy nevyjde z módy? Malé černé šaty. Podívejte se, jak mohou být variabilní. A možná zjistíte, že jedny v šatníku rozhodně nestačí.

Článek

Malé černé šaty jsou spojovány se jménem legendy módy Coco Chanel, která je proslavila ve dvacátých letech. Ty její byly jednoduché a měly být dostupné všem ženám bez ohledu na jejich rozdílné společenské třídy a vkus. Od té doby jejich obliba nepominula a stejně, jako se mění trendy, mění se i jejich podoba. Jedny z nejznámějších navrhl Hubert de Givenchy (a lehce upravila návrhářka Edith Head) pro Audrey Hepburn do filmu Snídaně u Tiffanyho (1961). Nyní můžete pojmem little black dress (LBD) označit téměř jakékoliv černé šaty.

Se stylistkou Irenou Vokrojovou jsme vybraly tři trendy modely, které najdete v současné nabídce. První dva jsou velmi lichotivé svým střihem a lehce schovají větší zadek nebo bříško. Poslední jsou trendem, který se vrací z 80. let – s ramenními vycpávkami a střihem zdůrazňujícím postavu. Vše uvidíte ve videu!

Anketa

Jaké šaty se vám líbí nejvíc?
Volné v midi délce
63 %
Koženkové ve střihu baby doll
11,3 %
Upnuté večírkové
25,7 %
Celkem hlasovalo 2296 čtenářů.

Děkujeme značkám Lindex, Högl, H, Benetton a Reserved za půjčení oblečení a doplňků na natáčení.

Reklama

Související témata:

Načítám