Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Chcete vykouzlit pro návštěvu originální dezerty? Zkuste nepečené varianty. Malinové šarlotky chutnají dokonale!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 2 balení cukrářských piškotů
  • 4 ks máslových sušenek
  • 2 lžíce mandlového likéru amaretto
  • 200 g tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lusk vanilkového lusku
  • 150 g malin
  • 200 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Na dno kulatých formiček vložte jednotlivě máslové sušenky. Piškoty na jednom konci seřízněte, pokapejte je mandlovým likérem a vyskládejte je po obvodu formiček. Na jednu šarlotku budete potřebovat asi 8 piškotů.

02.

Mascarpone, tvaroh, cukr, semínka vanilkového lusku a 100 g malin ušlehejte do hladkého krému. Ten navrstvěte na máslové sušenky tak, aby byl do dvou třetin výšky piškotů. Navrch dejte vrstvu ušlehané smetany a nakonec dozdobte dezert čerstvými malinami. Pak nechte mističky asi 3 hodinky tuhnout v chladu.

Šarlotu, můžete připravit i jako dort.

Související témata:

Načítám