Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

O tom, že maminčina kuchyně je nedotknutelné bohatství snad každé rodiny, asi netřeba mluvit. Klářina maminka se s námi dnes podělila o recept na mandlovou nádivku, na které si její dcera Klára vždy moc pochutnala!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 10 plátků světlého toastového chleba
    1
    7
  • 2 dl mléka
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 1 hrst mandlových lupínků
    8
  • 1 svazek listové petržele
  • 20 g másla
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Toastový chleba nakrájejte na kostky. Zhruba dva nakrájené plátky si dejte stranou a opečte je nasucho na pánvi. Zbytek dejte do misky, zalejte mlékem, přidejte obě vejce, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

02.

Poté vsypte brusinky, na kostičky nakrájenou slaninu a celé mandle. Nakonec vložte opražený chléb a nasekanou petržel. Vše smíchejte a dejte do zapékací mísy. Navrch poklaďte plátky másla a celý povrch zasypte plátky mandlí. Pečte asi 45 minut dozlatova.

Chybí vám v nádivce nějaká ta zelenina? Upečte si cuketovou nádivku se sýrem, česnekem a špaldovou moukou.

Související témata:

Načítám