Hlavní obsah

Marie (49): Díky plastice břicha má znovu pas!

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

S větším bříškem paní Marie bojovala už delší dobu, neboť s ním mají u nich v rodině problém všechny ženy. Nakonec se však rozhodla pro trvalé řešení, kterým je plastická operace.

Článek

V rodině paní Marie jsou větší vyklenutá břicha prý prokletím. Měla ho Mariina babička i maminka a bohužel s ním bojovala, zvláště po porodu, i paní Marie. Proto se odhodlala k razantnímu řešení a nakonec podstoupila plastiku břicha. Na klinice Medicom Clinic se jí věnoval primář Michal Puls, se kterým nejprve vše důkladně prokonzultovala. „V mžiku na mě totiž zapůsobil jako skutečný odborník, který ví, co dělá,“ vysvětluje paní Marie a dodává, že se s lékařem následně domluvili na abdominoplastice, a podle výsledku i na menší liposukci.

Pomohli odborníci

„Problémem paní Marie bylo uvolnění břišní stěny v důsledku dřívějšího porodu s následným ochabnutím břišních svalů a zbytněním podkožního tuku – tzv. ptóza břišní stěny. Byla nešťastná z vyklenutého povislého bříška, a proto jsem jí doporučil abdominoplastiku s posunem pupku,“ říká operatér MUDr. Michal Puls s tím, že zákrok se provádí v celkové anestezii a je po něm nutná delší rekonvalescence.

Foto: Archiv redakce

Doktor Michal Puls si získal důvěru paní Marie od prvního setkáníFoto: Archiv redakce

„Smyslem abdominoplastiky tedy v první řadě není odstranění nadbytečné kůže a podkožního tuku, ale zpětné sešití podélných břišních svalů k sobě. Často bývá nutný posun pupku směrem nahoru, ale většinou, zejména ve spojení s liposukcí, je efekt abdominoplastiky velmi výrazný,“ upřesňuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Brno. Po výkonu musí klientka nosit navíc kompresní břišní pás pro dobré zhojení rány. Sportovat může začít nejdříve 6–8 týdnů po zákroku.

Foto: Archiv redakce

Paní Marii trápilo větší bříško už velmi dlouhoFoto: Archiv redakce

Radost z výsledku

Přestože měla paní Marie z operace mírné obavy, vše zvládla na jedničku. Po zákroku následoval týdenní klidový režim a odpočinek. S vidinou plochého břicha tak Marie zvládla vše překonat: „Břicho stále ještě není úplně ,moje', průběh hojení je však standardní a během pár měsíců už bude vše tak, jak si představuji.“

Foto: Archiv redakce

Rozdíl po zákroku je velmi znatelnýFoto: Archiv redakce

Prvotní emoce však byly velmi pozitivní. Paní Marii překvapilo, jak moc se zákrok povedl a největší radost měla z vyrýsovaného pasu, a tím pádem i zvýrazněného poprsí, což byl prý nečekaný bonus navíc. Zřejmě i proto se nyní Marie přistihne častěji, že se na sebe ráda dívá do zrcadla, aniž by musela při tom zatahovat bříško. Navíc i reakce okolí byly velmi povzbudivé, a proto jí také stouplo sebevědomí.

Foto: Archiv redakce

Paní Marie je nyní nadmíru spokojená, neboť jí po zákroku vynikl i pas a prsaFoto: Archiv redakce

Máte podobný problém jako paní Marie?

Reklama

Načítám