Hlavní obsah
2,9
(49)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Neustálé vymýšlení nových a nových receptů dokáže dát pořádně zabrat. Tohle jídlo se u vás dostane rychle na seznam oblíbených: krkovice není drahá a marinádu i druhy zeleniny jde jednoduše obměňovat podle aktuální sezony a obsahu vaší lednice, takže recept může být pokaždé trochu jiný!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 plátky krkovice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce bílého vína
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Zelenina
  • 500 g brambor
  • 300 g dýně
  • 2 ks cibule
  • 300 g brokolice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Plátky krkovice naklepejte z obou stran paličkou na maso. Smíchejte všechny zbylé ingredience, přidejte maso a nechte aspoň půl hodiny, klidně ale do druhého dne, marinovat.

02.

Troubu zapněte na 200 °C. Brambory nakrájejte na kousky velikosti většího sousta (ideální je použít spíš menší brambory a jen je přepůlit, maximálně načtvrtit) a promíchejte s trochou olivového oleje, solí a pepřem. Dejte spolu s masem do pekáčku a vložte do předehřáté trouby.

03.

Mezitím si připravte zbylou zeleninu: dýni očistěte (jediné dýni Hokaido není potřeba okrajovat slupku) a nakrájejte na podobně velké kousky, jako jsou brambory. Cibuli nakrájejte na čtvrtiny až osminy podle její velikosti, brokolici rozeberte na růžičky. Vše promíchejte s trochou olivového oleje, solí a pepřem. Po asi 20 minutách pečení masa s bramborami přidejte do pekáčku i zbylou zeleninu. Pečte ještě 20 minut a podávejte.

Náš tip: Kromě zmíněné zeleniny můžete v této sezoně použít také batatu nebo pórek, přidat můžete i 2–3 jen oloupané stroužky česneku, které zeleninu s masem provoní.

Jaká zimní zelenina nikdy nesmí chybět u vás doma?

Načítám