Hlavní obsah

Fleky se zelím

Hodnocení:
(18)
Foto: David Háva
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Zelí je v kuchyni tak trochu zapomenutá potravina. V minulosti tomu bylo právě naopak. Zelí se velmi snadno pěstovalo a jako jedna z mála zelenin se dala velmi dobře nakládat. Vyzkoušejte i tradiční fleky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pytlík kysaného zelí
  • 400 g anglické slaniny
  • 1 těstovinové fleky
  • sůl
  • pepř
  • cukr
Článek

Postup

Krok 1: Jde o chutné, levné a rychlé jídlo, které si určitě oblíbíte. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dozlatova. Zelí krátce poduste, můžete dochutit cukrem.

Krok 2: Těstoviny uvařte podle návodu a smíchejte. Přidejte slaninu spolu s výpekem, dobře promíchejte a ihned podávejte.

Už jste někdy zkoušeli připravit si vlastní domácí kysané zelí?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama