Hlavní obsah

Máte děti? Když vám tohle řeknou bezdětní, neudržíte se smíchy

Foto: pio3 , Shutterstock.com

Foto: pio3 , Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo děti má, někdo ne. Ani jedno samozřejmě není špatně, ale někdy, když se tyhle světy srazí, může to být celkem legrace. Obzvlášť pokud „nematky“ řeknou některou z těchto vět. Těm se totiž matky jen smějí.

Článek

Díky bohu za emancipaci (a antikoncepci), díky niž si každá žena sama rozhodne, zda bude či nebude matkou, případně, kdy k tomu dojde. Život je přece tak různorodý a každého baví něco jiného. Ale někdy je kontakt těch, kteří mají zkušenosti s mateřstvím, s těmi „neposkvrněnými“ hodně úsměvný. Například tyhle věty z úst bezdětných žen maminky opravdu rozesmějí.

Já jsem tak unavená

Jasně, každý může být unavený, nemají na to monopol jen matky. Pravda je ale taková, že pokud už půl roku nespíte v kuse víc než dvě tři hodinky, téhle větě z úst nematky se prostě jen smějete.

Únava z práce, stres z jednání s nepříjemným šéfem a další životní nepříjemnosti vám totiž připadají jako bezvadná dovolená. Dokud po vás nechce šéf několikrát v noci podat dudlík, dokud nemusíte nikoho uprostřed noci dvě hodiny v kuse kolébat, nebo za svitu měsíce (už potřetí po sobě) kojit, je to jednoduše pohoda.

Ty se máš, nemusíš do práce

Hahaha. Jak ráda by většina žen na mateřské zahodila pleny a chrastítka a utekla do práce. Alespoň na pár hodin v týdnu!

Promluvit si se sobě rovným, řešit něco jiného než dětské kašičky a sunary, slyšet normální řev rozčíleného šéfa místo hysterického breku dítěte, kterému se po sedmnácté během poslední půlhodinky zřítila věž z kostek.

Bože, mám doma takový nepořádek

Ne, nemá! Dokud nemá na balkonových dveřích rozpatlaný banán, v gauči zastrkané lentilky, po celém obýváku tunu rozházených hraček (dítě si s nimi hrálo celých nádherných deset minut), vykrámované šuplíky s prádlem (to se stalo, když jste dávala jiné prádlo do pračky) a koupelnové zrcadlo pomalované zubní pastou (to jste byla na záchodě), má naklizeno.

Ano, s dětmi se prostě hranice toho, co je pořádek a nepořádek částečně mění.

Foto: DGLimages, Shutterstock.com

To, co jste dřív pokládaly za nepořádek, je najednou s dětmi celkem ucházející stavFoto: DGLimages, Shutterstock.com

Nemám vůbec čas na sebe

Po téhle větě nevíte, zda se smát, nebo spíš brečet. Za poslední rok jste nepřečetla jedinou knížku (ta o tom, jak naučit dítě spát celou noc, se nepočítá), když už jste sehnala hlídání a vyrazila do kina, ještě při reklamě jste usnula, sama jste byla tak maximálně dvě minuty (tak dlouho trvalo vašemu dítěti, než si přineslo stoličku a dosáhlo tak na kliku od záchodu).

Někdy je to s dětmi sice dřina, ale většinou to stojí za to, že?

Reklama

Související témata:

Načítám