Hlavní obsah

Máte ploché nohy? Vyrobte si speciální koberec

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chůze po nerovném povrchu je zdravá a předchází plochým chodidlům. Pokud s nimi tedy máte vy nebo vaše děti problém, choďte venku, když to půjde, bosi. Anebo si vyrobte senzorický koberec podle našeho videa.

Článek

Řekli vám či vašim dětem lékaři, že máte ploché nohy, a poradili vám kromě ortopedických vložek či masážních ježků různé cviky v podobě sbírání předmětů z podlahy prsty u nohou? Pak se vám bude hodit i naše pomůcka, která je ideální na stimulaci a zdravý vývoj chodidel. Jedná se o speciální koberec, po kterém se můžete kdykoli procházet sem a tam.

Stačí vzít větší rohožku nebo uříznutý kus koberce, ideálně s nízkým vlasem. Pak si musíte nachystat rozličné předměty – třeba různě velké oblázky, kousek lana, menší dřívka (lze použít z dětské stavebnice), kolíčky, ale klidně i pěnové natáčky a houbičky na nádobí – a pevně je na podložku přilepit. Na podrobnější návod se mrkněte v našem videu. Uvidíte, že vás i vaše děti tahle pomůcka nadchne.

Jak se vám tenhle nápad líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám