Hlavní obsah

Megxit aneb Je princ Harry podpantoflák?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Megxit odsunul ze středu zájmu Britů i Brexit. O čem je řeč? Vévodové ze Sussexu, Meghan a Harry, se rozhodli odstoupit ze svých oficiálních rolí v britské královské rodině. A o tom, že k tomu prince Harryho dotlačila jeho americká žena, si vrabci na střeše dost hlasitě vykládají.

Článek

Zklamaní Britové, zmatení členové královské rodiny a jeden vzpupný pár, který nabyl dojmu, že se jej královský protokol netýká. Harry byl vždy trochu rebel, ale pokaždé mu bylo odpuštěno. Jenže od té doby, co si vzal za ženu americkou herečku Meghan Markle, už nejde o klukovskou rebelii. Porušují pravidla, rozesílají žaloby a v televizních dokumentech si stěžují, jak je na ně pořádán hon a nikoho nezajímají jejich křehké city. Začíná být jasné, že Harry plní přání své krásné ženě, a ta přitvrzuje.

Nejsou ani prvním, ani posledním slavným párem, kdy žena známějšího muže nestojí v pozadí, ale naopak převezme otěže. Začne vládnout pevnou rukou a má obrovský vliv na zásadní rozhodnutí a mnohdy i kariéru muže. Takové dvojice najdeme jak ve vysoké politice, tak v showbyznysu.

Meghan (38) a Harry (35)

Harry byl vždy tolerovaný průšvihář a rodina nad ním držela ochrannou ruku, protože se opravdu těžko vyrovnával s tragickou smrtí své matky, princezny Diany (†36). Po svatbě s herečkou Meghan Markle se ale pověstný pohár trpělivosti začal nenávratně plnit.  Drobnými porušeními pravidel to začalo, ale když se jim loni v květnu narodil syn Archie, začaly se skandály množit. Oni ale mají pocit, že jsou v rolích oběťmi, že na ně útočí bulvár a nikdo není na jejich straně.

Minulý týden na svém instagramovém účtu zveřejnili, že se chtějí vzdát role předních členů královské rodiny, touží pracovat a být finančně nezávislí. Kromě toho, že se o tomto rozhodnutí s nikým z královské rodiny neporadili a bylo to tak jako blesk z čistého nebe, ani načasování nezvolili zrovna diplomatické. Stalo se to v předvečer narozenin vévodkyně Kate (38), od čehož odvedli pozornost. Stejně tak titulní strany (nejen) britských novin zaplnily fotografie ústřední dvojice Megxitu, nikoli takřka celé shořelé Austrálie, která je částí Commonwealthu a kde ještě před rokem a kousek Meghan s Harrym vysílali úsměvy a v rozhovorech mluvili o tom, jak je jim tento světadíl blízký. Náhoda? Zeptejte se někdejší americké herečky, které chybí hollywoodské pozlátko...

Foto: Profimedia.cz

Meghan si na život v Británii nezvykla a Harry musel jednat rychle, protože prý hrozilo, že se manželka složíFoto: Profimedia.cz

Yoko Ono (86) a John Lennon (†40)

Za jednoho z největších podpantofláků byl považován i člen kapely Beatles, John Lennon. A pro dominantní ženy, které jsou oním krkem, který hýbe hlavou rodiny, se vžilo označení Yoko. Britský zpěvák byl japonskou umělkyní posedlý, to je pravda. Rozvedl se kvůli ní, i to je pravda. Jenže ona navíc zasahovala do tvorby kapely a dokázala jednotlivé členy pěkně rozčílit. A je velmi pravděpodobné, že rozpad kapely urychlila, ale označení „žena, která zničila Beatles“ je prý příliš přehnané. V roce 1976 v rozhovoru řekl „Chci být mužem v domácnosti," a tak se i stalo. Nutno podotknout, že prý proto, aby měl čas na výchovu syna Seana (44). Můžeme jen spekulovat, jak moc dobrovolně se nechal Lennon předělat z rock'n'rollového bouřliváka na muže v domácnosti.

Foto: Profimedia.cz

Když kapela nahrávala ve studiu a Yoko byla nemocná, nechal pro ni John přinést postel, aby o nic nepřišla a mohla se vyjadřovatFoto: Profimedia.cz

Jana Nagyová (55) a Petr Nečas (55)

Vzpomínáte na kauzu Nagyová, která otřásala českou politickou scénou v červnu 2013? Byli vyšetřováni politici i úředníci, šlo o korupci a zneužití pravomocí úřední osoby a krize vyústila i v pád vlády Petra Nečase. Jednou z obviněných byla i Jana Nagyová. Šéfka Nečasova kabinetu a jeho milenka. Ta si měla například objednat sledování Nečasovy tehdejší manželky Radky, během let pobírala velice hodnotné„dary“, které nedanila, apod. A z odposlechů telefonátů mezí ní a jejím tehdejším milencem-premiérem, které se dostaly k soudu, bylo více než jasné, že ona je ta, kdo bouchne do stolu a rozhodne, jak a co bude fungovat. Klidně i tajné služby. Petr Nečas se posléze se svojí někdejší manželkou Radkou rozvedl a tuto dominantní dámu si vzal za ženu.

Foto: Profimedia.cz

Petr Nečas za svojí láskou vždy pevně stál a odrážel útoky na její osobuFoto: Profimedia.cz

Trudie Styler (66) a Sting (68)

Silné propojení zpěváka Stinga a jeho ženy Trudie bylo vždy záviděníhodné a nejde jen o jejich mnohahodinový tantrický sex. Manžely jsou od roku 1992, ale randili spolu dlouho předtím. Sting se o své ženě vyjadřuje v superlativech, je prý nejen krásná, ale i opravdu chytrá, mnohem chytřejší než on. A ona mu to oplácí stejnou mincí — je to její šampión. A proč tento harmornický pár zmiňujeme? Herečka Trudie se do Stinga zamilovala i přesto, že byl ženatý s její kamarádkou. A byl jí, podobně jako Yoko Ono, přikládán vliv na rozpad zpěvákovy kapely The Police.

Foto: Profimedia.cz

Patří k nejstabilnějším známým párům, ale začátky snadné neměliFoto: Profimedia.cz

Wallis Simpson (†89) a Eduard VIII. (†77)

Meghan není první rozvedená Američanka, která způsobila rozruch v královské rodině. A Harry není první člen královské rodiny, který kvůli lásce hodlá zběhnout od svých povinností — jeho osud se čím dál víc podobá osudu britského krále Eduard VIII. (1884–1972). Ten se zamiloval do Wallis Simpson (1896–1986), dvakrát rozvedené Američanky, a kvůli svatbě s ní se vzdal i trůnu. Nakonec se stali v Anglii nežádoucími, uchýlili se do vyhnanství a věnovali se společenskému životu. Královna matka, manželka Alberta, později krále Jiřího VI. (1895–1952), prý nikdy svému švagrovi neodpustila, že se od rodiny odvrátil.

Foto: Profimedia.cz

Když měl volit mezi královskou korunou a královnou svého srdce, zvolil Eduard láskuFoto: Profimedia.cz

Jak vnímáte rozhodnutí páru Meghan a Harryho? Fandíte jim? Víte, kdo je další rebelkou v královské rodině? 

Reklama

Načítám