Hlavní obsah

Meghan je 38! Před pár lety by ale Harry slavil s jinou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meghan dnes slaví 38. narozeniny. Ještě před pár lety přál v tento den princ Harry vše nejlepší úplně jiné ženě, své prababičce. Jak by asi konzervativní královna matka Harryho milou přijala? Na rozvedené Američanky si totiž nepotrpěla.

Článek

Meghan, vévodkyně ze Sussexu, slaví 38. narozeniny. Před rokem v květnu se vdala za prince Harryho, nedávno se jim narodil syn Archie a Britové ji milovali. V poslední době ale její popularita klesá. Britové kritizují nákladnou rekonstrukci rodinného sídla, srovnávají Meghan s oblíbenou Kate a kvůli speciálnímu vydání časopisu Vogue, na kterém se podílela, ji obvinili z plagiátorství.

Pro královskou rodinu je 4. srpen s oslavami spojen už spoustu let, narozeniny ve stejný den slavila i dnes již zesnulá královna Alžběta (1900-2002), královna matka. Mají Meghan a milovaná královna matka společného víc než jen datum narození? Jak by asi přijala konzervativní královna rozvedenou Američanku, která v poslední době zvedá britskou veřejnost ze židle? Kdysi jednu vyhnala z Anglie, ale o tom později.

Dnešní oslavenkyni přejeme vše nejlepší a ať jí dělají její kluci jenom radost!

Foto: Profimedia.cz

S maminkou Dorií Radlan (62) má Meghan krásný vztah, přijela jí pomoct i po porodu Archieho. S otcem má vztahy více než komplikovanéFoto: Profimedia.cz

Meghan – rozvedená herečka z Ameriky

Meghan Markle se narodila 4. srpna 1981 v Kalifornii a proslavila se rolí Rachel Zane v televizním seriálu Kravaťáci (2011). Věnovala se humanitární činnosti a psala blog o zdravém životním stylu. V letech 2011–2013 byla provdaná za filmového režiséra a producenta Trevora Engelsona (42). Pozornost veřejnosti tedy měla dávno předtím, než poznala prince Harryho (34), provdala se za něj  (2018) a porodila syna Archieho  (2019). Pro všechny je proto velké překvapení, jak urputně teď  bojuje za své soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Sexy outfitů se musela bývalá herečka vzdát a začala se oblékat podle protokoluFoto: Profimedia.cz

Jak to bylo s Wallis Simpson

Připomeňme si ženu, která jí byla v lecčems podobná – Wallis Simpson (1896–1986). Do dvakrát rozvedené Američanky se zamiloval britský král Eduard VIII. (1984–1972). A aby se mohli vzít, rozhodl se abdikovat. Na trůn tak v roce 1937 nečekaně usedl jeho mladší bratr Albert „Bertie“ (1895–1952) s manželkou Alžbětou, později nazývanou královna matka. Král s královnou dali posléze Eduardovi a Wallis jasně najevo, že v Anglii nejsou vítáni. Ti se tedy uchýlili do vyhnanství a pořádali nákladné večírky. Královna matka nikdy svému švagrovi Eduardovi neodpustila, že zběhl od svých povinností.

Jaký by asi měla královna matka názor na rozvedenou Američanku Meghan, která má trochu nos nahoru, když se v minulosti tak nekompromisně vypořádala s Wallis Simpson i se svým švagrem?

Foto: Profimedia.cz

Krásnou Meghan Britové zpočátku bez výhrad přijali a zamilovali si ji. Bylo vidět, jak moc je s ní princ Harry šťastnýFoto: Profimedia.cz

Meghan a královna matka

Ale Meghan má něco málo společného i s královnou matkou. Obě si vzaly mladšího z královských bratrů a ani jedna nepochází z významné šlechtické rodiny. Tím, zdá se, veškerá podobnost končí. Jsou tak voda a oheň.  Královna matka patřila po celý svůj život k nejpopulárnějším členům královské rodiny. Byla konzervativní, bojovala proti modernizaci monarchie, litovala zániku impéria a varovala před Evropskou unií. V době, kdy královská rodina řešila jeden skandál za druhým, ona lidem ukazovala noblesu. Milovala život, koně, gin s tonikem a ráda se fotila. Zemřela v roce 2002 ve věku 101 let sedm týdnů po smrti mladší dcery. Plakala celá Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Královna matka (vpravo) byla šarmantní usměvavá dáma a milovala zájem veřejnostiFoto: Profimedia.cz

Proč nebude vládnout?

Meghan si může být celkem jistá, že s manželem Velké Británii vládnout nebudou. Princ Harry je v současné době šestým v linii následníků. Nejsou na ně kladeny takové nároky a nevyžaduje se důsledné držení protokolu, ale přesto by si dnešní oslavenkyně měla uvědomit, že již není televizní celebrita, ale vévodkyně a člen nejsledovanější britské rodiny. To s sebou nese jak výhody, tak i povinnosti. Jednou z nich je i menší soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Říct ano členovi britské královské rodiny znamená připravit se o velkou část soukromí. Meghan byla zvyklá být na očích, přesto reaguje v poslední době na novináře podrážděně Foto: Profimedia.cz

Jaký je vztah Meghan a královny? 

Meghan byla hned od začátku přijata královnou Alžbětou II. (93) velmi vřele. Její Veličenstvo má pro ni evidentně slabost, protože ještě před svatbou s Harrym ji pozvalo na tradiční Vánoce s královskou rodinou. Letos jí chce královna uspořádat na svém letním sídle na zámku v Balmoral menší narozeninovou oslavu, což je velká pocta. Zdá se tedy, že královna nesdílí nelibost mnohých Britů, kterou Meghan v poslední době vzbuzuje. A že nepůjde o žádnou velkou oslavu, je vzhledem k tomu, že nedávno porodila, pochopitelné. Na druhou stranu i malá královská oslava je na naše poměry skutečně velkolepá.

Foto: Profimedia.cz

Meghan je čerstvě opět maminkou a je pochopitelné, že velké oslavy letos neplánujeFoto: Profimedia.cz

Co vy si o Meghan a jejím chování v poslední době myslíte? A má královna radši Kate, nebo Meghan? 

Související témata:

Načítám